Szczupak w stawie-co robiłem źle?
utworzono: 2011/05/26 20:41
Witam! Dzisiaj byłem na rybkach. Ryby się bardzo mocno spławiały , wyskakiwały z wody itd. po prostu byla idealna pogoda. Jednak cos bylo nie tak . Używałem przeróznych gum : zolty czerwony fluo zielony z brokatem , obrotówka zielona i nic ... Co mogłem zrobic źle ? Przez 3 godzini kompletnie nic . Na tym stawie złapałem już 4 szczupaki łowie na nim zaledwie miesiąc , kazdy szczupak wrocil do wody ... Pozdrawiam !
[2011-05-26 20:41]
poprzedni temat Ci zablokowali , tam w tytule popełniłeś błąd w pisowni tzn .napisałeś sczupak założyłeś kolejny temat i ponownie piszesz "sczupak" ?? żeby było jasne SZczupak
wracając do tematu , czasami tak jest że choć byś się zesr..ł to żadną przynętą zębatego nie skusisz mimo że ewidentnie żeruje powodów mogło być mnóstwo nie tyle rodzaj i wielkość przynęty co sposób jej prowadzenia na tym polega zabawa raz złapiesz ich 5 a nieraz kilka wypadów okaże się bezrybiem
[2011-05-26 20:50]
Staw jest nieduży może jakies 15/10 m długosci . Głebokosc dokladnie nie wiem ale okolo 2m ? To jest kilka metrów od rzeki
[2011-05-26 20:50]
tak jak kolega wyżej napisał nie brał bo mu się nie chciało hehe a tak po za tym dużo szczupaka tam raczej niema jak na taki stawek więc nie zawsze weźmie
[2011-05-26 20:53]
Witam! Dzisiaj (26.05.2011) również byłem nastawiony na zębacza , tudzież łowiłem inną techniką -na żywca.Szczupak również mocno żerował , przy powierzchni i udało się złowić 3 "szczupaczki" , bo największy miał zaledwie 620g. Polecam metode żywcową.
[2011-05-26 21:46]