Jeżeli jesteście wyposażeni w spodniobuty polecam zaporówkę Słup.
a jak tam sytuacja z okoniem i sandaczem w slupie ? - wiem ze slyszenia ze zdarzaja sie tam piekne okazy ?(2010/04/29 21:28)
Szczupaka,sandacza coraz mniej za to za można liczyć na pięknego suma.
ten ze zdjęcia miał około 1,5 m.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Słyszałem, że nie można łowić na Spalonej, że to jest już prywatne!:(
Oczywiście, nie wiem ile jest w tym prawdy!!!
Co do sumka, to już z takim jest z czym powalczyć na kijku i też słyszałem, że jest ładny wąsaty na Słupie:)
Wracając do tematu, to znam zbiornik PZW w okolicach Ścinawy (niestełna 20 km od Lubina), w którym jest kapitalny szczupak, sam widziałem na własne oczy:)
Ale trzeba łowić bardzo selektywnie, bo jest masa pistoletów 20-40 cm i ciężko dobrać się z tego względu do "mamusiek"!:)
Też planowałem na 1-go maja wybrać się ze spinem na szczupłego, ale mam okazję pojechać na Odrę, więc zębatego odkładam na poniedziałek;)
(2010/04/29 23:10)Dokładnie kolego sebo85, chodzi mi o Ręszów;)
Fakt, jest to głeboki zbiornik i mogły się jeszcze nie wytrzeć, ale powiem Ci, że byłem tam ze spławikiem i feederką w połowie kwietnia i przywalił mi szczupły na feederkę i był już ewidentnie wytarty:)
(2010/04/30 09:57)Jest jeszcze Odra (port) w Ścinawie:)
Osobiście wolę tam chodzić ze spinem przy niskiej wodzie, ale już opada Odra i to konkretnie:)
Fakt, nie jest łatwo złapać tam szczupaka, ale przechytrzenie w porcie zębatego daje mi dużo satysfakcji:)
Nie udało mi się tam złowić dużego szczupaka (w zeszłym roku sześćdziesiątka), ale znajomy wyjął z cypla (pewnie wiesz o czym mówię) szczupłego 113 cm!:)
(2010/04/30 10:02)Dokładnie sebo85, jest i Chełm:)
Łowię częściej w porcie niż na Chełmie z tego prostego względu, że nie mam jeszcze własnego transportu.
I automatycznie mam lepsze wyniki w porcie, w tym kilka boleni:)
A jeśli chodzi o klenia i Zimnicę, to przechodnie wiele razy się "pukają w czoło" i mówia, że tu nie ma ryb.
Wystarczy założyć okulary polaryzacyjne i od razu widać te piękne klenie (i nie tylko).
Najwięcej kleni, jazi i jelców złowiłem właśnie w Zimnicy:)
(2010/04/30 22:47)Zgadza się kolego monek0, mogą być i Szczytniki:)
Są tam szczupaki i na pewno warto tam się wybrać:)
Jak byłem tam ze spławikiem, to miałem obcinkę zębatego i było kilka żywcówek zastawionych na szczupłego:)
stahu89, przejeżdżałem dwa dni temu przez Kunice i się zatrzymałem nad wodą i ani wędkarza.
Tylko nie wiem, czy to przez brak aktywności ryb, czy przez pogodę:)
(2010/05/20 23:27)Jeżeli nie liczysz na okzay 80/90 cm mogę zaproponować zbiornik Mściwojów. Nie gwarantuję, że coś złapiesz, bo sam 2 tygodnie temu byłem i nic nie złapałem (ale tak tylko na 30/40 min wyciągnąłem wędkę) . Brania nawet nie miałem. Ale wtedy bvyłą jeszcze zimna woda może w połowie czerwca w końcu się coś ruszy.
(2010/05/21 20:10)