Zaloguj się do konta

Szczupak na martwą rybkę w jaki sposób łapać

utworzono: 2010/05/31 16:35
merfik

Chciałem was zapytać w jaki sposób łapać szczupaka na martwą rybkę.Czy ma być to cała rybka czy filet.Gdzie taki zestaw zarzucić.Będe łowić na jeziorze na drgającą szczytówkę.Czy popryskać trupa atraktorem o zapachu krwi [2010-05-31 16:35]

minus

Zapachów używamy wyłącznie do przynęt sztucznych - po co psikać jak i tak pachnie swoim naturalnym rybim zapachem, A szczupłego lepiej próbuj na żywca lub spining - na trupka częściej biorą sandały, węgorze i sumy
[2010-05-31 16:41]

merfik

a mogli buście przedstawić mi zestaw gruntowy na żywca

[2010-05-31 16:48]

hapten

Zgadzam sie z "minusem" szczupaka lepiej poszukac ze spinngiem i na żywca. Zestaw ja bym uzbroił na trójniku. Na bocznym uchu zamontowac żywca na przyponie ale ja bym użył plecionki bo stalówka chyba zle bedzie sie prezentowała na żywca na grunt. takie jest moje zdanie. 

pozdrawiam. 
[2010-05-31 17:42]

wedkarz

Filetów chyba sie nie robi mozna załorzyc jeszcze żywą rybke z gruntu i lepsze szanse ze wezmie szczupak a na sandacza  to np. rozkroić małej płotce bruch i połorzyć ja na słońcu na 4godziny albo i lepiej i dobra jest juz na sandacza ale jednemu kolesiowi wzioł na roscieta plotke szczupak z 70 cm ;D [2010-05-31 18:41]

invisibleman

a jak takiego żywca zakładamy na kotwicę ???
[2010-05-31 19:32]

vinci85

hej

co do łowienia na trupka to ja mam znakomite rezultaty jesli chodzi o szczupaka i sandacza nie wiem czemu ale wszedzie na Zachodzie ta metoda jest na pierwszym miejscu. Co do zestawu wystarczy ciezarek świeży trupek najlepiej w całości, ja lekko nacinam żeby zapach się roznosił, co do metody żywcowej to jeśli zbiornik jest zarośnięty to lepsza metoda "paternoster"kolega wyżej napisał:]co i jak wtedy żywiec bedzie miał ograniczone pole do pływania.

Stosuj trupki jeśli łowisko obfituje w szczupaki to te większe złapiesz szybciej niż Ci się wydaje:] jeśli łowisz sandacze to schowaj haczyk koło ogona i przeciągnij przez przynęte specjalną igłą.

Takie jest moje zdanie:]

połamania

[2010-05-31 21:30]

merfik

CZy ma to być duży trupek.Ja mam zamiar stosować karasie.Gdzie najlepiej zarzucić  taki zestaw.Czy stosować stalke.aha czy może wziąść mi okoń [2010-06-01 13:58]

tomidoris

OSOBISCIE NIE BEDE SIE WYPOWIADAL BO KOLEDZY JUZ WSZYSTKO OPISALI.a jezeli chodzi o wielkosc to ja osobiscie uzywam 8-12cm.polamania kija [2010-06-04 09:37]