A może masz mało szczupaków w stawku?
Jedyne co moge ci podpowiedzieć Panie kolego, to że osobiście w obecnym okresie (czyt. okres jesienno-zimowy), to ja okonie łowie większymi przynętami. Zachodzi tutaj bardzo małe prawdopodobieństwo żeby szczupak prawie metr udeżył w 7cm gumkę, jest to możliwe, ale szansa na coś takiego jest niczym trafić tzw. szóstkę w totka. Pozdrawiam. (2020/10/30 10:20)Próbowałem na dwie obrotówki, jedna 3cm, druga 4cm, gumę około 7cm oraz na nie duży wobler.
Masz pewnoĹÄ Ĺźe jakiĹ kĹusol CiÄ nie odwiedziĹ?Mojemu znajomemu przeciÄ gniÄto staw o podobnych rozmiarach .
Stawik zbyt blisko domu żeby ktokolwiek dał radę wysprzątać, odpada ;)A może nocą odwiedzają twój staw jakieś norki kanadyjskie lub nawet "jejmość" wydra?
Jednak trochę dalej mnie zastanawia brak brań mniejszych sztuk, w końcu najwięcej tych szczupaków się widuje przy brzegu :D
(...) zmniejsz przynÄtÄ na 8-10cm, (...)Herezja!!! Wręcz odwrotnie! Zwłaszcza teraz, jesienią szczupak nie będzie tracił energii w pogoni za byle drobiazgiem, za to duży kąsek będzie opłacało mu się dorwać, bo utrata energii będzie niewspółmiernie mała w stosunku do jej utraty.
(...) utrata energii będzie niewspółmiernie mała w stosunku do jej utraty.Errata:
A może nocą odwiedzają twój staw jakieś norki kanadyjskie lub nawet "jejmość" wydra?
Mojemu znajomemu w miejscowości Okup k. Łasku te szkodniki opróżnily w ciągu ub. roku całą zawartosć stawu i teraz w nim już nie ma nic.
Â