Witam panowie sygnalizatory do 100 za sztuka czy waszym zdaniem to będzie optymalny wybór ??? bo nie chce kupić chłamu który kupiłem ostatnio z centralką której bateria 9v trzyma 3 dni . Videotronic kv2 co wy nato ma ktoś ten sygnalizator . Na marginesie do zestawu chce kupić hongery jakieś do 60zl co polecacie dobrze by było z dokładanymi odważnikami . pozdrawiam i dzieki za info
CześćNo dobra - gwarancja dożywotnia, wszystko cacy. Tylko czym Videtronic KV2 różni się od tych:http://monsterfishing.pl/sklep/index.php?route=product/product&path=25&product_id=57lub tych:http://monsterfishing.pl/sklep/index.php?route=product/product&path=25&product_id=53lub tych:http://monsterfishing.pl/sklep/index.php?route=product/product&path=25&product_id=55
Oczywiście czym oprócz ceny?
Użytkuję od wiosny tego roku. Bez problemów :-)Użytkuję też Fox Micron MX od trzech lat więc mam do czego porównywać.JK
sorry Janusz ale w tej sytuacji to i ja się z Toba nie zgodzę to tak jak bys pytał czym sie różni szkiełko np. soniaka od jakiegoś chińskiego telewizora i czemu jest dwa razy droższy ,przecież złota tam nie włożyli . to elektronika i chodzi ,chodzi ale jak pier... , łowisz na te sygnałki dopiero kilka miesięcy wiec moim zdaniem troche za krótko zeby oceniać sprzęt elektoniczny ,pogadamy za 5 lat . powiedz mi czemu videotronic potrafi dac na sygnałki 5lat gwarancji a czasem dożywotnią a te maja tylko na 2 lata ,jak myślisz :) , co by im zależało dać na 5 ,powiem Ci tylko ze pracowałem kiedys w pewnej znanej fabryce telewizorów i moim zdaniem czesto z elektronika tak jest ze wszystko jest tak zrobione ze musi ....... :) wszystko ma swój czas :) a powiedz mi delkim tez ci sie niczym nie różni od twoich sygnałków a zobacz jaka różnica w cenie,nie sadzisz ze o cos chodzi ? (2012/11/15 22:48)![]()
monsterfishing
Ja Ci odpowiem kolego... i proszę bez zbędnych kombinacji, podtekstów itd... bo nie o to mi chodzi.
Jestem w stanie w 100% udowodnić Ci i każdemu innemu koszt produkcji sygnalizatora czy to będzie Videotronic, czy Fox, Delkim czy jaki tam dasz mi rozkręcić...
Jakość podzespołów w tych czasach jest bardzo podobna to pierwsza sprawa, około 80% elektroniki pochodzi z chin, czy to diody, rezystory itd. sprzedawane są pod X logo różnica cenowa jest w dużej mierze zależna od marki, czyli jakie logo jest nabite... To samo jest w sygnalizatorach, dlaczego 2 lata... dlatego że nasz sygnalizator kosztuje od 18zł do 46zł tak...
a innych znanych firm parę razy więcej... wiec czynnik ekonomiczny jest prosty do wyliczenia... Następna sprawa to psychologia i marketing, widzisz na ciebie działa jak kosztuje 1000 lub 2000 to znaczy że musi być rakieta... A czytałem juz opinie że za tani to nie mozliwe aby działał dobrze, wiec coś w tym jest... ale to nie jest kierunek naszej firmy...
Koszt produkcji obudowy ABS heee +/- 3-6zł obojętnie jakiej firmy on by nie był + oczywiście osprzęt do obudowy śruby itp... Jak chcesz nie ma problemu dam dożywotnią gwarancje na zestawy cena 1200zł czy na zwykły sygnalizator cena 220zl z zintegrowanym nadajnikiem, koszt produkcji kolego najtańszego sygnalizatora tutaj w Polsce, czyli Volume+ Tone 2-4x led około 10-16zł w zależności od ilości padów czy smd czy tht, jak jesteś zainteresowany zapraszam, usiądziemy wyliczymy koszty nawet na bardzo markowych podzespołach, nie będziemy szukać części w kosmosie tylko w pierwszej lepszej hurtowni elektronicznej, największy koszt to moduł radiowy znanej firmy +/- 22zł to taki już wypas.. 12 taki który śmiga w 85% produktów na rynku... Powiem ci tylko jedno macałem Foxy, Delkimy i ja nie stwierdziłem w nich nic takiego co by kosztowało tyle siana... jedyne co to mały nadruk X na obudowie z tampodruk za 0,05zł i to robi koszty:) Co jest w takim sygnałku, parę rezystorów jeden lub 3 małe procki tak to nazwę, buzer, dławik i mikro przełączniki, płytka- może być uniwersalna, czyli wytrawiona na wiele modeli, dodajesz tylko lub nie podzespoły i masz inny model w tej samej obudowie, wgrany program wsio...
Dziękuje i pozdrawiam
Sebastian
P.s
Jeszcze jedna sprawa, kolego przez chyba 3 miesiące szukałem firmy zachodniej itd.. na przełączniki i inne detale, dzwoniłem, pisałem itd... i owszem loga są różne ale jak pociśniesz każda firma sie przyznała że karaj pochodzenia chiny!
(2012/11/16 00:16)![]()
monsterfishing
A bo jeszcze zapomniałem o tym szkiełku jak to napisałeś...
Masz racje tylko matryca LCD czy inna to trochę inna bajka niż to o czy my piszemy...
A postaraj się poszukać a znajdziesz kto robi te matryce gdzie i dla jakich koncernów...
Kolego za dużo widziałem w chinach... za dużo znam tam ludzi aby mnie przekonać że białe jest czarne... Mogę ci tez podesłać całkiem prywatnie kilka linków kto dla kogo ci robi w chinach z branży wędkarskiej z całego świata z tych firm z dużym logo X...! Mało tego mogę ci to udowodnić nawet rozmawiając z chinolem, on będzie przesyłał jako swoje "portfolio" marki dla jakich robi... dobra rozgadałem się... ale Panowie wiem kto i gdzie rozdaje karty... Czego nie mam, tylko znanego logo! (2012/11/16 00:24)![]()
u?ytkownik39933
Ja Ci odpowiem kolego... i proszę bez zbędnych kombinacji, podtekstów itd... bo nie o to mi chodzi.
Jestem w stanie w 100% udowodnić Ci i każdemu innemu koszt produkcji sygnalizatora czy to będzie Videotronic, czy Fox, Delkim czy jaki tam dasz mi rozkręcić...
Jakość podzespołów w tych czasach jest bardzo podobna to pierwsza sprawa, około 80% elektroniki pochodzi z chin, czy to diody, rezystory itd. sprzedawane są pod X logo różnica cenowa jest w dużej mierze zależna od marki, czyli jakie logo jest nabite... To samo jest w sygnalizatorach, dlaczego 2 lata... dlatego że nasz sygnalizator kosztuje od 18zł do 46zł tak...
a innych znanych firm parę razy więcej... wiec czynnik ekonomiczny jest prosty do wyliczenia... Następna sprawa to psychologia i marketing, widzisz na ciebie działa jak kosztuje 1000 lub 2000 to znaczy że musi być rakieta... A czytałem juz opinie że za tani to nie mozliwe aby działał dobrze, wiec coś w tym jest... ale to nie jest kierunek naszej firmy...
Koszt produkcji obudowy ABS heee +/- 3-6zł obojętnie jakiej firmy on by nie był + oczywiście osprzęt do obudowy śruby itp... Jak chcesz nie ma problemu dam dożywotnią gwarancje na zestawy cena 1200zł czy na zwykły sygnalizator cena 220zl z zintegrowanym nadajnikiem, koszt produkcji kolego najtańszego sygnalizatora tutaj w Polsce, czyli Volume+ Tone 2-4x led około 10-16zł w zależności od ilości padów czy smd czy tht, jak jesteś zainteresowany zapraszam, usiądziemy wyliczymy koszty nawet na bardzo markowych podzespołach, nie będziemy szukać części w kosmosie tylko w pierwszej lepszej hurtowni elektronicznej, największy koszt to moduł radiowy znanej firmy +/- 22zł to taki już wypas.. 12 taki który śmiga w 85% produktów na rynku... Powiem ci tylko jedno macałem Foxy, Delkimy i ja nie stwierdziłem w nich nic takiego co by kosztowało tyle siana... jedyne co to mały nadruk X na obudowie z tampodruk za 0,05zł i to robi koszty:) Co jest w takim sygnałku, parę rezystorów jeden lub 3 małe procki tak to nazwę, buzer, dławik i mikro przełączniki, płytka- może być uniwersalna, czyli wytrawiona na wiele modeli, dodajesz tylko lub nie podzespoły i masz inny model w tej samej obudowie, wgrany program wsio...
Dziękuje i pozdrawiam
Sebastian
P.s
Jeszcze jedna sprawa, kolego przez chyba 3 miesiące szukałem firmy zachodniej itd.. na przełączniki i inne detale, dzwoniłem, pisałem itd... i owszem loga są różne ale jak pociśniesz każda firma sie przyznała że karaj pochodzenia chiny!
czyli delkimy np. i sygnaliztory polecane przez ciebie niczym za bardzo sie nie różnią i pochodzą podobny okres czasu tak :) a różnią się ceną tylko przez logo tak ? (2012/11/16 00:44)![]()
u?ytkownik39933
A bo jeszcze zapomniałem o tym szkiełku jak to napisałeś...
Masz racje tylko matryca LCD czy inna to trochę inna bajka niż to o czy my piszemy...
A postaraj się poszukać a znajdziesz kto robi te matryce gdzie i dla jakich koncernów...
Kolego za dużo widziałem w chinach... za dużo znam tam ludzi aby mnie przekonać że białe jest czarne... Mogę ci tez podesłać całkiem prywatnie kilka linków kto dla kogo ci robi w chinach z branży wędkarskiej z całego świata z tych firm z dużym logo X...! Mało tego mogę ci to udowodnić nawet rozmawiając z chinolem, on będzie przesyłał jako swoje "portfolio" marki dla jakich robi... dobra rozgadałem się... ale Panowie wiem kto i gdzie rozdaje karty... Czego nie mam, tylko znanego logo!
nie ważne kolego że coś jest robione w chinach ważne że nie jest robione z chińskich cześci :), w firmie której ja pracowałem z tego co wiem cześci nie były chińskie choć moze sie myle bo na telewizorach sie nie znam a nie o wszystkim sie mowi wiec nie bede sie upierał ,wiem na pewno ze czesto tak jest ze w znanej marce telewizorów x siedzi matryca od innej znanej marki y ,wiem bo widziałem . (2012/11/16 01:07)![]()
wirefree
A ja sie tylko zastanawiam czy wy wszyscy producenci sygnalizatorow placicie za licencje Firmie JMP bo z tego co wiem tylko ona ma w polsce Patent na produkcje elektronicznych sygnalizatorow bran !
(2012/11/16 01:21)![]()
monsterfishing
Różnią się obudowa i zasada działania, a dokładniej wykrywania ruchy żyłki...
Dobra kolego jak nie moje to porównaj przykładowo Videotronica... Delkimy czy Foxa kosztują 2x tyle... czym się różnią? Ne są z chińskich części to z jakich... Człowieku matryce wykonują w Chinach lub Taiwanie do tych szkiełek...
Kolego prosty przykład, myszka komputerowa, poświęć 30 minut a z myszki zrobisz prosty sygnalizator brań... koszt w sklepie myszki 10-12zł, nawet nadajnik podstawisz pod nią, co prawda będzie tylko sygnalizować piknięcie ale jest i działa, no tak myszka jest chińska...
Ale masz racje jak coś jest robione w chinach nie jest z chińskich części... OK ja pasuje Panowie bawcie się sami dalej w tej piaskownicy...
Generalnie pytanie nie do mnie tylko do właściciela patentu!
A jeśli chodzi Ci kolego o patent firmy JMP... uważam że nie naruszam ich praw, inna zasada działania różnica jest zdecydowanie większa niż 30%, może zapytaj innej firmy co jest w temacie poruszana... bo ich się nie różnią za wiele...
Pozdrawiam (2012/11/16 06:02)![]()
JKarp
CześćPiotrek moja znajomość z Panem Sebastianem ;-) zaczęła się od prawie identycznego pytania jak Twoje. Z tym, że ja zagłębiłem się jeszcze bardziej powołując się nawet na reżim produkcji, kontrole jakości i wiele innych aspektów powodujących to, że Delkimy, Foxy czy Gardnery kosztują takie pieniądze. W dzisiejszym świecie technologicznym występuje tak powszechna unifikacja różnych podzespołów, że tylko nadruki określające markę powodują, że coś jest dziełem firmy X a inne coś firmy Y. JK (2012/11/16 07:23)![]()
piter1311
Witam.A ja zadam pytanie bo planuje zakup sygnalizatorów monster fishing (już jestem zdecydowany) czy te sygnalizatory z aukcji są poprawione(podobno tamte miały jakies niedociągnięcia).Z góry dziękuje za odpowiedz
http://allegro.pl/sygnalizator-bran-centralka-8-led-set-4-1-gratisy-i2768242289.html
(2012/11/16 11:42)![]()
JKarp
CześćAwarie jakie do tej pory zgłoszono do serwisu polegają na błędzie komunikacji między sygnałkiem a centralką. Z tego co mi wiadomo były takie dwie naprawy. Trudno z góry przewidzieć i powiedzieć czy akurat trafisz na model z wadą ale prawdopodobieństwo, że tak będzie jest małe.Tu masz wypowiedź z poprzedniej strony Sebastiana:" A tak na poważnie, to miałem zwrot gwarancyjny 2 zestawów z (wadliwą) komunikacją centralki z sygnalizatorami, był temat gdzieś na forum. Czas naprawy... jak dostanę paczkę rano, czytaj do 12-tej to o 14-tej mogę odesłać tego samego dnia. Jeśli chodzi o pojedyńcze sygnałki miałem chyba 3-4 zwroty gwarancyjne zaraz po zakupie, był pękniety kontaktron czyli ten szklany czujnik, ale podejrzewam że to w trakcie przesyłki się stało, poczta nie najlepiej traktuje paczki. Więc mało tego było jak na 2 lata..."JK (2012/11/16 12:09)![]()
monsterfishing
Witam.A ja zadam pytanie bo planuje zakup sygnalizatorów monster fishing (już jestem zdecydowany) czy te sygnalizatory z aukcji są poprawione(podobno tamte miały jakies niedociągnięcia).Z góry dziękuje za odpowiedz
http://allegro.pl/sygnalizator-bran-centralka-8-led-set-4-1-gratisy-i2768242289.html
Tak kolego, usterka w postaci błędu komunikacji pomiędzy sygnalizatorem a centralka został od razu usunięta po informacjach uzyskanych od użytkowników... Nasze zestawy sprzedawane teraz maja w 100% usunięty ten błąd! Dlatego cenie i nie boje się rozmawiać z ludźmi na temat naszych produktów, każdy jest omylny a samemu ciężko wszystko wyłapać, dlatego tez powstał temat na innym forum wędkarskim o tym czy przyszłym produkcie, nie wmawiam tutaj nikomu czarów, cenie każdą uwagę oraz krytykę ale niech ona trzyma się kupy i konkretów a nie gdybania i " bo ja myślałem" itd... Osobiście jestem otwarty na każda propozycje i nawet najgorszą krytykę, tylko niech to ma jakiś sens a dialog musi być jasny i przejrzysty, mogę się przyznać do błędów i je konsultować po to rozmawiamy... ale na Boga nie popadajmy w jakieś herezje... Ja nic nowego nie wymyśliłem i nigdy nie powiem że Delkim czy Fox, Videotronic to złom a moje to rakieta... nie... Nie o to mi chodzi i nigdy nie chodziło...
Pozdrawiam (2012/11/16 13:52)![]()
u?ytkownik39933
mnie panowie nie przekonaliście nawet trochę i nikt mi nie powie że różnice między markowymi sygnalizatorami (delkim czy nash ) a tymi które wy zachwalacie są małe a głownie jest to cena. płaci sie za logo a sprzęt jest podobnej jakosci i niczym wielkim sie nie różni . piszcie co chcecie ale ja tego nie kupuje :) .pozdrawiam. (2012/11/16 14:51)![]()
u?ytkownik16117
Hm... widzisz na forum są takie obyczaje a nie inne... Oczywiście Pan jest inny, ale z jednym się zgodzę że takiego kolegi nie chciał bym mieć i na szczęście mieć nie będę... Myślę że jesteś Pan mocno zakompleksiony...
Żegnam Pana... Panie "szymonek"
Panie kochany gdzie ja Pana obraziłem... ale to chyba nie ja bo "Monsterfishing"a tu nie ma...
Przestań chłopie się napinać a życie będzie prostsze dla Pana i Monsterfishinga :)
Pace...
Ja mam kulture i szacunek do ludzi których nie znam wiec ich nie oceniam i nie obrażm jak pan -cyt ,,..jestes Pan mocno zakąpleksiony..'' ,,....chłopie sie napinać...'' Troszkę szacunku i kultury (2012/11/16 15:23)![]()
JKarp
mnie panowie nie przekonaliście nawet trochę i nikt mi nie powie że różnice między markowymi sygnalizatorami (delkim czy nash ) a tymi które wy zachwalacie są małe a głownie jest to cena. płaci sie za logo a sprzęt jest podobnej jakosci i niczym wielkim sie nie różni . piszcie co chcecie ale ja tego nie kupuje :) .pozdrawiam.
CześćKiedyś się spotkamy ( może wiosną ) zobaczysz, pobawisz się i sam się przekonasz, że płaci się głównie za logo ;-)JK (2012/11/16 15:39)![]()
monsterfishing
Hm... widzisz na forum są takie obyczaje a nie inne... Oczywiście Pan jest inny, ale z jednym się zgodzę że takiego kolegi nie chciał bym mieć i na szczęście mieć nie będę... Myślę że jesteś Pan mocno zakompleksiony...
Panie kochany gdzie ja Pana obraziłem... ale to chyba nie ja bo "Monsterfishing"a tu nie ma...
Przestań chłopie się napinać a życie będzie prostsze dla Pana i Monsterfishinga :)
Pace...
Ja mam kulture i szacunek do ludzi których nie znam wiec ich nie oceniam i nie obrażm jak pan -cyt ,,..jestes Pan mocno zakąpleksiony..'' ,,....chłopie sie napinać...'' Troszkę szacunku i kultury
"szymonek" jestem cierpliwym człowiekiem, ale ty jesteś wyjątkowo upierdliwy, to co masz do powiedzenia to, to że ktoś ci nie panuje, nie kłania się w pas i cię nie przeprasza... udaj się do psychologa na mój koszt lub najzwyczajniej na świecie obraź się na mnie i więcej nic nie pisz do mnie, muszę ci powiedzieć że chyba naprawdę masz wielki problem i doradzam konsultacje tego tematu z kimś kto jest kompetentny bo ja nie jestem...
Tak wiem jestem cham i bez kultury... (2012/11/16 15:41)![]()
u?ytkownik39933
mnie panowie nie przekonaliście nawet trochę i nikt mi nie powie że różnice między markowymi sygnalizatorami (delkim czy nash ) a tymi które wy zachwalacie są małe a głownie jest to cena. płaci sie za logo a sprzęt jest podobnej jakosci i niczym wielkim sie nie różni . piszcie co chcecie ale ja tego nie kupuje :) .pozdrawiam.
CześćKiedyś się spotkamy ( może wiosną ) zobaczysz, pobawisz się i sam się przekonasz, że płaci się głównie za logo ;-)JK
ok:) czasem tak jest ,zgadzam sie ale moim zdaniem tylko czasem ;) na szczęście (2012/11/16 15:43)![]()
kuba81
mam te sygnalizatorki i nie moge powiedziec zlego slowa. jeden (chyba pechowiec) byl utopiony w wodzie dwa razy i dziala caly czas. nie mowie juz o jakims tam deszczyku czy ulewie. sprzecik pierwsza klasa i z czystym sumieniem polecam wlasnie te KV2. (2012/11/16 15:43)![]()
u?ytkownik16117
Pace...
Ja mam kulture i szacunek do ludzi których nie znam wiec ich nie oceniam i nie obrażm jak pan -cyt ,,..jestes Pan mocno zakąpleksiony..'' ,,....chłopie sie napinać...'' Troszkę szacunku i kultury
"szymonek" jestem cierpliwym człowiekiem, ale ty jesteś wyjątkowo upierdliwy, to co masz do powiedzenia to, to że ktoś ci nie panuje, nie kłania się w pas i cię nie przeprasza... udaj się do psychologa na mój koszt lub najzwyczajniej na świecie obraź się na mnie i więcej nic nie pisz do mnie, muszę ci powiedzieć że chyba naprawdę masz wielki problem i doradzam konsultacje tego tematu z kimś kto jest kompetentny bo ja nie jestem...
Tak wiem jestem cham i bez kultury...
Ani razu panu nie ubliżyłem i nie obraziłem ,nie kazalem sie klaniać i przepraszać tylko skoro sie nie znamy wiec nie mówy sobie na Ty .To pan wyzywał mnie od zakąpleksionych, napinajacych aie chłopów,od upierdliwych,że mam problemy,że powinienem się udać do psychologa Prosze przeczytać swoje i moje wpisy i sam pan zobaczy kto kogo obraza i ubliża:) (2012/11/16 15:58)![]()
monsterfishing
Dobra jak dla mnie możemy zamykać temat... Piszcie o czym chcecie i co chcecie...
A Panu życzę wytrwałości w życiu, pierwszy raz a na forach udzielam się sporo czy to wędkarskich czy innych od wielu lat ktoś tak usilnie upiera sie przy tym Panowaniu... 80% ludzi tu się nie zna i jakoś nikt z tym nie ma problemu tylko Pan Panie drogi...
Ja umykam i poddaje się to nie na moje nerwy, jestem za cienki... (2012/11/16 16:07)![]()
JKarp
Panie @szymonek ;-)" Ani razu Panu nie ubliżyłem i nie obraziłem ,nie kazalem sie klaniać i przepraszać tylko skoro sie nie znamy wiec nie mówy sobie na Ty .To Pan wyzywał mnie od zakąpleksionych, napinajacych aie chłopów,od upierdliwych,że mam problemy,że powinienem się udać do psychologa Prosze przeczytać swoje i moje wpisy i sam Pan zobaczy kto kogo obraza i ubliża:)" Zachowując dobre obyczaje raczy Pan zauważyć, że skoro wymaga Pan zwracania się do siebie w sposób oficjalny należy samemu dochować tego bądź nie bądź krępującego obyczaju.
Nam nie zależy, na tym żeby zwracano się do nas oficjalnie ale skoro Pan nalega proszę być konsekwentnym do końca i zachowywać zasady pisowni języka polskiego w zwracaniu się do Koleżanek i Kolegów na forum.Nadmieniam, że netykieta każdego forum zezwala na mówienie ( pisanie ) do każdego Usera na " Ty " lub po imieniu.Pozdrawiam JK
PS. Bardzo przepraszam za off-topa ale nóż w kieszeni mi się otwiera a kartofle gniją w piwnicy jak słyszę, że Ktoś wymaga i żąda aby zwracano się per Pan.
(2012/11/16 16:24)![]()
u?ytkownik104372
Panie @szymonek ;-)" Ani razu Panu nie ubliżyłem i nie obraziłem ,nie kazalem sie klaniać i przepraszać tylko skoro sie nie znamy wiec nie mówy sobie na Ty .To Pan wyzywał mnie od zakąpleksionych, napinajacych aie chłopów,od upierdliwych,że mam problemy,że powinienem się udać do psychologa Prosze przeczytać swoje i moje wpisy i sam Pan zobaczy kto kogo obraza i ubliża:)" Zachowując dobre obyczaje raczy Pan zauważyć, że skoro wymaga Pan zwracania się do siebie w sposób oficjalny należy samemu dochować tego bądź nie bądź krępującego obyczaju.
Nam nie zależy, na tym żeby zwracano się do nas oficjalnie ale skoro Pan nalega proszę być konsekwentnym do końca i zachowywać zasady pisowni języka polskiego w zwracaniu się do Koleżanek i Kolegów na forum.Nadmieniam, że netykieta każdego forum zezwala na mówienie ( pisanie ) do każdego Usera na " Ty " lub po imieniu.Pozdrawiam JK
PS. Bardzo przepraszam za off-topa ale nóż w kieszeni mi się otwiera a kartofle gniją w piwnicy jak słyszę, że Ktoś wymaga i żąda aby zwracano się per Pan.
He he dokładnie. Ten "Pan" jest dziwny:) (2012/11/16 16:39)![]()
u?ytkownik16117
Panie @szymonek ;-) "(2012/11/16 16:49)![]()
monsterfishing
Przepraszam ale nie mogłem się oprzeć:
Przygód kilka "szymonka" świrka...
kurde popłakałem się ze śmiechu... Panie "szymonku" przepraszam ale nie dałem rady... (2012/11/16 17:03)![]()
u?ytkownik16117
Przepraszam ale nie mogłem się oprzeć:
Przygód kilka "szymonka" świrka...
kurde popłakałem się ze śmiechu... Panie "szymonku" przepraszam ale nie dałem rady...
Sam pan widzi,ze jedyne co pan potrafi to ublizanie i obrazanie (2012/11/16 17:06)![]()
monsterfishing
Panie "szymonku" może ma Pan rację, tylko dlaczego ja... dlaczego padło na mnie... (2012/11/16 17:09)