Sygnalizator do drgającej szczytówki

/ 4 odpowiedzi

Witam

Szukam pewnego sygnalizatora brań do pickera. Wiem, ze zaraz połowa forum będzie mnie przekonywać, że sama szczytówka jest sygnalizatorem :). Zgadzam się, ale nie da się łowić na drgającą szczytówkę i spławik jednocześnie bez sygnalizacji. Widziałem kiedyś w sklepie sygnalizator o kształcie litery V montowany na standardową podpórkę. Sygnalizował on naciśnięcie (poruszenie ?) wędki na ściankę syngnalizatora- a nie poruszenie żyłki jak jest to w większości sygnalizatorów. Na 99% było to Jaxona, kosztowało ok 60 zł. Niestety w sklepie powiedzieli, ze nei ma i nie będzie :(. Pisałem do Jaxona, ale ...cisza. Więc może ktoś będzie wiedział jaka była dokładna nazwa tego ustrojstwa ? Lub gdzie to można kupić ? Szukam od tygodnia w necie i nie mogę znaleźć. W tej chwili używam dzwonka, ale z powodów nad którymi nie chcę się rozpisywać nie pasuje mi to . Proszę o pomoc

m

hudzik

Sygnalizator brań Jaxon Senso Picker Control

(2015/08/25 08:58)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

hudzik

Zamiast szukać tego sygnalizatora wystarczy, że dasz przed szczytówkę w odległości ok 40-60cm normalny rolkowy sygnalizator i wprowadzisz żyłkę w rolki. Będzie dokładnie sygnalizował każde branie. (2015/08/25 09:01)

muurg

o właśnie, dokładnie o to chodziło :):):) - dzieki (2015/08/25 09:02)

mulak1

I właśnie oto chodzi, dobry i czuły sygnalizator rolkowy 50 cm od szczytówki i jest super. dobry sygnalizator videotronic typu B . A nie jakieś badziewie z jaxsn za  5 zł (2015/08/25 12:13)