Sygnalizator brań Dragon

/ 20 odpowiedzi
Wie ktoś z was jak zakładać ten sygnalizator, tu jest zdięcie:

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

erykom

przypina sie do wedziska kolego

(2010/12/26 22:06)

baloonstyle

tu chyba powinna być gumka mocująca jeszcze.Używałem tego dwa razy i już więcej nie będę jak dla mnie to bardzo fatalny sygnalizator. (2010/12/27 09:03)

gruby0113

Gumka jest nad diodą widać ja, słabo bo nie jest naciągnięta dosyć przydatne na drapieżnika nawet jak łowisz na korek ( nie musisz patrzeć zawsze usłyszysz) luzujesz hamulec i gotowe możesz zająć np. grillem lub zabawą z dziećmi jak są nad woda. Takie tam małe udogodnienie jednak nie jest u mnie bardzo pożądane. ( wymyślają bo na czymś muszą zarabiać) (2010/12/27 13:11)

kamillo8110

Ale chodzi mi gdzie założyć, w górnej parti wędki czy dolnej. (2010/12/27 19:13)

gruby0113

w dolnej między 1 a 2 przelotką a jak masz grubszy kij to 2 a 3 licząc od kołowrotka (2010/12/27 21:29)

baloonstyle

Mój kolega zakłada tak, na wodach stojących jak najwyżej a przy dużym uciągu jak najbliżej kołowrotka.
Nie zastanawiałem się dlaczego akurat tak ,tylko podaję jak to robi :)) (2010/12/28 08:18)

Daishi

Witam serdecznie! Odświeżam temat . Myślałem nad takim sygnałkiem mocując go do feederków jak łowię na rzece i kijaszki mam w pionie by zastąpić denerwujące mnie już powoli dzwoneczki na szczytówkach.Według mnie będzie to rozsądne rozwiązanie.Ale chciałbym jeszcze zaczerpnąć opinii kolegów co sądzicie o takim rozwiązaniu i tym sygnałku a może jest jakiś inny mały i zgrabny sygnalizator którego mógłbym podobnie zastosować a którego już zdążyliście przetestować i daje radę.Pozdrawiam! (2015/07/15 21:13)

notaki

A jak chcesz go na rzece uzywać ? ( do tego z feederem )
Powiecić ciężką bombę ?
Przeciez szczytówka szybciej się wygnie, niz dociążona bomba podskoczy więc sygnalizacja będzie ....... no nie będzie jej raczej ( chyba że rekin się zatnie :-D )
(2015/07/16 20:29)

notaki

P.S a takiego sygnałka w zyciu bym nie kupował. Wyje przy braniu ( i to jest prawdlowe ) , ale wyje tez przy holu, no chyba , ze ktoś będzie się bawił w ściąganie zyłki z rolki w trakcie holu, ale wtedy szansa na spinkę wzrasta niebywale. (2015/07/16 20:31)