Witam chciałbym sie dowiedzieć czym sie kierowac w doborze swingerów do sygnalizatorów brań. Posiadam sygnalizatory firmy jaxon Pro Carp Sensitive1 .
Nie rozumiem pytania...każdy sygn.mechaniczny pasuje do każdego sygn.elektronicznego , kwestia wyboru jest to raczej sprawa upodobania wędkarza, warunków panujących na łowisku , a także wielkości łowionych ryb i sposobu żerowania tych ryb. Gdy łowimy ryby z dużych odległości (wywózka na >150m) to potrzebujemy ciężkich "swingerów" lub "hangerów" często dociążonych niekiedy nawet przy dużym wietrze i podczas połowu z odległości ponad 200m wskazane jest użycie naciągu sprężynowego celem właściwego napięcia zestawu , natomiast gdy mamy spokojną "tafelke" i łowimy z niewielkich odl.(żut) wystarczy nie obciążona "bąbka" . (2010/11/23 14:15)
Każdy swinger z wejściem elektronicznym będzie odpowiedni.Istotą sprawy jest fakt,że świeci on/swinger/pobierając prąd z sygnalizatora.Ten o którym piszesz ma takie złącze.Kolego Jaro...łowiąc z odległości dużych/nie będę określał w metrach/stosuje się linki tonące i zestawy włosowe/samo zacinające/nie ma znaczenia jakie jest obciążenie swingera.Dlatego tez Kolego pafcio2509 uwazam ,że każdy swinger z wyjściem elektronicznym będzie skuteczny.Ja mam FOXA ale to mój konik. (2010/11/25 15:52)