Świętokrzyskie spokojne łowisko dla rodziny
utworzono: 2011/08/10 13:23
Cześć.
Szukam spokojnego zbiornika w świętokrzyskim gdzie można wypocząć i powędkować z rodziną. Wymagania: baza noclegowa w pobliżu, spokój, białoryb.
Macie jakieś swoje ulubione miejsca?
Pozdrawiam
[2011-08-10 13:23]
Mam ten sam problem kolego...Śmiem stwierdzić nawet,że Świętokrzyskie a dokładniej kieleckie to czarna du..a jeżeli chodzi o akweny do wędkowania...Jedyny zbiornik sensowny jaki przychodzi mi na myśl to "Chańcza". Brakuje nam ciekawych łowisk, rzek a najbardziej zarybienia tych zbiorników...Również będę wdzięczny jeżeli ktoś podsunie jakieś ciekawe miejsca na zasiadkę bądź spinning.
Pozdrawiam
[2011-08-10 19:29]Jako, że jestem Świętokrzyszczak z urodzenia to podpowiem zalew Brody pomiędzy Starachowicami a Ostrowcem Świętokrzyskim. Co tam teraz bierze nie powiem bo nie zamieszkuje już od dłuższego czasu ale zawsze był to wdzięczny zbiornik. Na pewno znajdziesz kwaterki w pobliżu akwenu a jak z rodziną to można wyprawę na Św. Krzyż zorganizować do jaskini Raj i innych atrakcji Gór Świętokrzyskich bardzo blisko jest też do XIII wiecznego zamku w Iłży
[2011-08-11 15:34]
Ok dzięki za polecenie - chyba faktycznie skoczymy na Brody.
A jeszcze jakby ktoś napisał,czy na Brodach jest jakieś kąpielisko/plaża z możliwością pokąpania? Bo kobiety bez zamoczenia w wodzie nie wypoczną ;)
Z góry dzięki za odpowiedź. [2011-08-14 19:33]