Suszone bułki jako zanęta
utworzono: 2016/02/28 15:25
Witam, mam bardzo dużo bułek suszonych ale nie czysto przennych, to znaczy ze słonecznikiem itp. Dodam że jest to pieczywo ciemne.
Moje pytanie brzmi czy takie bułki nadadzą się do zanęty? Z góry dziękuję i pozdrawiam
Jak najbardziej takie buły posłużą w zanęcie za świetny dodatek albo za bazę zanętową . Doskonałym rozwiązaniem jest prażona bułka tarta wymieszana 50/50 ze zwykła bułką . Wsypujemy bułkę na suchą patelnię i prażymy na brązowy kolor cały czas mieszając . Zapach i praca takiej uprażonej buły jest zaskakująco dobra , dodając mielone konopie i kilka innych składników możemy uzyskać mieszankę na poziomie drogich zanęt ze sklepu .
[2016-02-28 15:55]Jak najbardziej takie buły posłużą w zanęcie za świetny dodatek albo za bazę zanętową . Doskonałym rozwiązaniem jest prażona bułka tarta wymieszana 50/50 ze zwykła bułką . Wsypujemy bułkę na suchą patelnię i prażymy na brązowy kolor cały czas mieszając . Zapach i praca takiej uprażonej buły jest zaskakująco dobra , dodając mielone konopie i kilka innych składników możemy uzyskać mieszankę na poziomie drogich zanęt ze sklepu .
Na pewno to wypróbuje
[2016-02-29 15:50]
https://www.youtube.com/watch?v=AuvaOryY_Rk w tym materiale znajdziesz coś dla siebie.
[2016-03-01 14:41]Kolego jak masz mardzo dużo suszonych bułek to masz bardzo dużo składnika do zanęt. Te z ziarnami zrobią robotę na łowisku.
[2016-03-01 16:25]Dzisiaj postanowiłem zmielić bułeczki. Wsadziłem bułki na 15 min. do piekarnika (w domu pachniało piekarnią :) ) potem zmieliłem bułki. Wyszło ok. 2kg.
Bułki były z sezamem, pestkami z dymi i jakimiś małymi czarnymi pestkami nie wiem co to za ziarno
[2016-03-03 17:33]
Dobra baza, sporo tego, tylko na raz wszystkiego nie wykorzystaj jeżeli masz zamiar teraz wybrać się na ryby. Ja bym dodał atraktor scopex, konopi prażonej mielonej i pinki kolorowej. W połaczeniu z ziemią i przy dobrze wybranym miejscu, jest szansa na płotencjusze ;] Tylko ostrożnie z nęceniem! [2016-03-03 20:56]
Za tydzień wybieram się na rybki a mianowicie na płocie i na pewno nie wykorzystam wszystkiego.
Planuje zanętę:
- 0,5 kg bułki
- mielona konopia
- słonecznika prażonego z łupinami
- ziemi z kretowiska
- pineczke
Zapachu jakiego będę używał to przyprawę do piernika
Zestaw:
Bat 7m
Spławik 1g lub 1,5g
Przypon 0,06
Haczyk nr. 16
Myślę że zanęta jak i zestaw zaowocuje paroma braniami :) Jeśli pogoda dopisze i pojadę na rybki podzielę się zdjęciami [2016-03-03 21:56]
Oby tylko wiatrzysko Ci nie przeszkadzało w łowieniu, wiadomo 1g. Fotosy mile widziane ;] good luck! [2016-03-04 08:27]
Witam, dzisia wybrałem się na Biestrzennik zbiornik mleczny połowić płoteczki i po 15 min zanęceniu w/w składnikami miałem pierwsze branie, zaczeło się obiecująco po wypuszczeniu małego leszczyka i zarzuceniu bacika drugi raz cisza. Po 30min drugie branie i tak od 8:00 do 10:00 było pare brań z których był jeden leszczyk i pare płoteczek i wzdręgi. Godziny szybko uciekały jak to na rybkach zrobiła się godzina 12:00 zdecydowałem się zbierać do domu kiedy to podjechało auto i wysiadło dwóch panów, okazało się że to panowie ze straży. Po kontroli spakowałem bacika i pomknołem do domu gotawać obiadek :) . Dzień na rybkach uważem za udany pierwszy wypad, pierwsze brania, piersza kontrola, pierwsze rybki miniaturki ale i takie cieszą. [2016-03-19 19:14]