Surfcasting Browling Xtreme

/ 8 odpowiedzi
Posiadam kołowrotek  Browling Xtreme 760 ładowność szpuli 150 m / 0,30 mmCzy ten kołowrotek spełnia warunki wędkarstwa morskiego z plaży.Używam go do ciężkiej metody gruntowej na federa w rzece do 150 g. c.w.

miecz-gaz

Dzięki jasna sprawa.Może nie ma to znaczenia wielkiego, czy morski kij 3- częściowy czy składany który lepszy nie chodzi mi o wygody. (2013/03/10 19:45)

bosman1974

Zdecydowanie polecam kij 3 składowy ponieważ jest sztywniejszy od teleskopowego a więc i lepiej się ładuje co daje zdecydowanie dłuższe rzuty a to czasami ma bardzo duże znaczenie. Odradzam zakup kija z kompozytów. Węgiel i tylko węgiel. A co do kołowrotka to mam kołowrotek w rozmiarze 6000 i łowię nim od 4 sezonów i jakoś nic z nim się nie dzieje jak się umiejętnie pompuje wędką to będzie służyć długo, mam kolegę który kołowrotek shimano za 1000 zł zajechał siłowym holowaniem także nie ma reguły. (2013/03/12 15:51)

Romuald55

Ja nigdy nie łowiłem w morzu ani z plaży morskiej dlatego nie będę zabierał głosu na temat techniki.Jednak muszę stwierdzić,że na przestrzeni kilkudziesięciu lat obserwowania postępu techniki w wędkarstwie,wędki teleskopowe są dużo gorsze niż segmentowe.Dlatego tez moim zdaniem do połowów bardziej ekstremalnych jakimi są połowy z plaży trzy częściowe będa dużo lepsze od teleskopów,jak zauważył Kolega bosman1974. (2013/03/12 18:42)

miecz-gaz

Wędkowanie z plaży ?????? .Powiedzcie mi kol. po kiju dlaczego sprzedaż wędzisk  proponuje wędziska morskie w dł. 360, 390skoro wędkarze połowów morskich z doświadczeń lat wędkowania zapewniają że minimum to 390 lecz najlepiej jak ma 420 w i więcej. Czy uwarunkowaniem jest odległość rzutu ? A 390 to taka ostateczna opcja. Wiadomo mi  że nie mniej jak 150 g c. w. Zdania widocznie są podzielone, opisują że o mniejszej C.W. im starcza. Co tu z czym z gryść by móc łapać leszcza, węgorza i dorsza mam na myśli plaża. Pozdrawiam. (2013/03/13 10:29)

miecz-gaz

( bosman )Nikt kolegi nie na uczył że ryby nie wyciąga się jak wozu z rowu?.
Tez mam kolegę i tak ciągnął, holował  jak zobaczył że ja pompuje hol i spróbował to powiedział jak lekko idzie, a ja na to bo tak się ryby holuje. Pozdrawiam. (2013/03/13 10:36)

bosman1974

Powiem ze to jest jeden z lepszych zawodników surfcastingowych hehe (2013/03/13 10:54)

swyniu

Panowie mieliście okazję łowić w Mielnie ? (2013/03/29 16:40)