Super Nowe Przyneta Wobler Guma 2011

/ 21 odpowiedzi
http://www.youtube.com/watch?v=10DsGciM_xE co o tym sadzicie ja kupuje odrazu
jak wejda na rynek . Jak widac super praca przynęty . Wypowiadajcie się
marcinfan

Najlepiej zachowuje się moim zdaniem ta pierwsza . (2011/01/02 10:48)

plotka97

Najlepsza ta pierwsza. Jeśli nie będą bardzo drogie i wejdą na polski rynek to na pewno kupię.
czy takiego tematu już nie było? (2011/01/02 16:38)

misteRY

http://www.fishing-mart.com.pl/
Tu są dostępne te woblery ale cena jak na razie zaporowa (2011/01/04 13:17)

Blitz

Nie spodziewajcie się że będą tańsze w sezonie... te wobki są już jak widać na rynku, i kosztują około 30pln za sztukę. (2011/01/05 08:33)

jmakd

Jeśli to jest z gumy to się nie opyla a to z tego powodu że szczupak odgryzie ogon i po ptakach za 30 pln ja mam już dość gum. Są coraz lepsze i droższe do paru spotkań ze szczupakiem, mam ładną kolekcję "kalek" bez ogonów basta i szlus!!! (2011/01/12 21:24)

u?ytkownik32263

Ja pierdyle ale pięknie to pływa! Prawie jak prawdziwa ryba, a z dziesięć razy lepiej od wszystkich znanych mi gum. I faktycznie jedynka najlepsza. Jak tylko ktoś dobrze zainwestuje to na bank dobrze połowi ze trzy sezony zanim inni podłapią i też zaczną łapać. Chyba już widzę jak moje konto kurczy się;)

(2011/01/12 22:00)

kjb33

Witam serdecznie kolegów

Dowiedziałem się przy opłacie karty w sklepie Zaczep Ww Warszawie przy ul. Bora Komorowskiego że te nowe gumy

Savage Gear Lure News 2011

zaprezentowane w załączonym filmie na YouTube będą dostpne w sprzedaży w połowie maja lub pod koniec miesiąca. Sprzedawca pokazał mi katalog firmy "Dragon" i szok że cena nie jest aż tak wygórowana. Podejrzewam że każdy spiningista będzie mógł sobie pozwolić na zakup tej nowości,cena to około od 5 do 7 zeta w zależności od rozmiaru.

Nie wiem czy to dozwolone ale reklamuję ten sklepik bo warto i podaję namiary : tel. 22 6714016 sprzedawca już poinformuje co jak i kiedy.

Pozdrawiam i połamania. (2011/04/07 13:48)

pstrag222

ja pierdziu ale zajebiscie one wygladaja i pracuja kupiłbym pare takich sztuk bo swietnie sie prezentują (2011/04/07 14:03)

kjb33

Tak, wygląda na zaje fajną przynętę ja już sobie zamówiłem u sprzedawcy kilka kolorów. (2011/04/07 14:28)

marczyna

najlepiej wygląda ta pierwsza niczym prawdziwa rybcia ale tak naprawdę wszyscy się dowiemy za jakiś czas ile będzie to cudo kosztowć (2011/04/07 14:29)

kjb33

pi rzy oko już wiadomo ja osobiście już zamówiłem z tego co rozmawiałem jest możliwość wysyłki trzeba dryndnąć podać adres i jak tylko się ukarze możliwość zamówienia (2011/04/07 15:24)

u?ytkownik32263

Drodzy Koledzy te przynęty już można spokojnie dostać na allegro. Sam pozamawiałem, dostałem i jestem już po pierwszych testach. Ogólnie sprawa wygląda tak: małe 9,5 cm pływają dość słabo przy lekkich główkach, natomiast przy szybszym prowadzeniu lub agresywnym opadzie jest OK ale i tak najbardziej nadają się na wodę bierzącą. Większe 13 cm są bardzo fajne zarówno na wodzie stojącej jak i bierzącej a sama praca wręcz rewelacja, robią w wodzie bardzo dużo "szumu" więc na szczupłe a nawet sumy powinny być bardzo skuteczne. Zresztą podczas testów na Wiśle miałem na 13 cm fungus roach branie szczupaka a wykonałem zaledwie ok dwudziestu kilku rzutów. Niestety brak przyponu i hol skończył się obcięciem przynęty. Moim skromnym zdaniem przy odpowiedniej technice prowadzenia będzie to hit sezonu(ów), przynajmniej na moich łowiskach. Jedyna rzecz która trochę mnie denerwuje to ta kieszonka na spodzie przynęty na wacik z atraktorem. Jest ona trochę za głęboka i główkę trzeba wbijać pod lekkim kątem względem osi przynęty. No i haki. Dla małych 9,5 cm gumek najodpowiedniejsze są 4/0 ale na 13 cm trzeba już używać 7/0 lub 8/0 z dozbrojką bo to już jest kawał gumy. Nie wiem natomiast jak przynęty te się sprawują z tą nakładaną plastikową główką i czy faktycznie praca przypomina wobler. Co do wykonania: tak dokładnie pomalowanych przynęt gumowych jeszcze nie miałem w ręku, sama guma też jest bardzo dobra, czyli dość miękka ale wytrzymała więc tragedii nie będzie przy połowie szczupaków. Podsumowując. Polecam te większe 13 cm na szczupaka, małe powinny się sprawdzić na opad na rzece na sandacza tylko tu musi być dość ciężka główka. (2011/04/07 16:09)

pstrag222

Mi się wydaje że cały ten czar to jest właśnie w tej woblerowej glowce (2011/04/07 16:31)

endriu78

Tomas81 podaj jesli mozesz namiar goscia z allegro który ma te gumy (2011/04/07 16:53)

u?ytkownik32263

Jak na razie znalazłem dwóch gości mających te gumy: intersaks oraz arnal-fishing. Oby dwóch sprawdziłem, są to bardzo dobrzy sprzedawcy, przesyłki na czas, towar zgodny z opisem, generalnie mogę ich polecić. (2011/04/07 17:02)

plotka97

W sklepie internetowym szczupak.pl są do nabycia te gumy po wcale nie ogromnych cenach. lose body 4,20zł
Redy to fish 6.80zł (2011/04/08 21:23)

von_trzmielke

Dla mnie to nie nowość. Majstruję podobne od dawna. Ale nie z gumy, tylko z balsy. Czasem wstawiam gumowy ogon.
Są skuteczne.
  (2011/04/09 08:14)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

plotka97

Świetna robota twoje wobki wyglądają niesamowicie (2011/04/12 10:15)

karolpolawiacz

niezłe te przynęty takie nie typowe ale ciekawe jak się sprawdza (2012/08/12 08:28)