Witam. Otwieram ten wątek abyśmy mogli sie powymieniać informacjami na temat tych wspaniałych drapieżników jakimi są zdecydowanie Sumy . Chodzi mi o miejsca szczególnie w okolicy Warszawy ale inne rejony również są mile widziane :)
ja zaczne opisując moje ulubione łowiska sumowe.1. Wisła po lewej stronie od ulicy Bartyckiej tz gdzieś w rejonie ujęcia wody do wodociągów praktycznie do mostu Siekierkowskiego. Piekne dołki oraz chmary żywca a dodatkowo sporo różnych wystających i dobrze widocznych pni co sprzyja tym wspaniałym drapieżnikom.2. Wisła na wysokości miejscowości Pieńków zaraz przed Dziekanowem Leśnym, bardzo ładne miejsce o spokojnym nurcie oraz dołach dochodzących do 4 metrów głębokości. Jest bezpośredni dojazd do samej rzeki a więc nie trzeba nosić całego sprzętu a wrazie marnej deszczowej pogody można z powodzeniem skryć się w aucie i obserwować wędziska wsłuchując się jednocześnie w dźwięk dzwoneczków bądź muzyki z auta :) 3. tutaj długo nie ma co pisac ponieważ każdy wędkarz z okolic stolicy doskonale zna te łowisko a mianowicie chodzi o Jezioro Zegrzyńskie ! (2013/07/19 16:40)
Na wysokosci Łomianek przed Pieńkowem znalazłem fajne miejsce koło przeprawy promowej jest bezposredni dojazd nad wodę i brzeg łagodny i płaski akurat na nocki (2014/01/06 12:44)
ostatnio chciałem podjechać na tą miejscówkę co opisałem i musiałem w połowie drogi zawrócić błoto takie że bez napędu 4x4 lepiej nie ryzykować , wczesniej smigałem ubitym piachem do połowy listopada ,może jak słoneczko przygrzeje to glina trochę przyschnie (2014/02/25 11:11)
Wiatr i Woda( mowa o Stadionie Narodowym ) w tym roku dla wędkarzy lipa bylem tam dzisiaj na ustawianiu mebli i spytałem organizatora i tylko wystawia się mikado prezentów w postaci gum dla spinningistów brak. Jak zawsze warszawa nie popisała się czemu tutaj nie dbają o wędkarzy ? tylko Poznań daje dużo stanowisk dla nas.
Warszawa strona PRAGA W OKOLICACH TRASY WZ PRZY WYSPIE I główkach ( trójkąt ) z barki wysypano gruz...koparka pracowała godzinę aby pozbyć się zawartości.