no fajnie tylko słyszałem że ma trującą krew
Krwi na zywca / z sumika / nie piłem ale często go jem i jakoś zyję więc chyba nie truje. (2012/06/15 23:43)
Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
no fajnie tylko słyszałem że ma trującą krew
uwieliam łowić i wypuszczać karpie i amury bo to godny przeciwnik
Tak , widziałem te twoje sukcesy . Reklamujesz się jakbyś łowił Bóg , wie co , podczas gdy łowisz głównie hodowlane karpie , amury , sterlety bądź bestery na łowisku komercyjnym ( widziałem w twojej galerii zdjęć ). Oprócz tego dorsze podczas rejsu ( wycinać w pień te bałtyckie pomuchle to moim zdaniem hańba a nie żadna chluba ). Ostatnio miałeś dylemat z rozpoznaniem jazia ( obecnie , na szczęście dość pospolitej ryby rzecznej , czasem spotykanej również w wodach stojących ). Pewien kolega , ( któremu chyba tegoroczne mecze - dość mocno zawadziły na wzroku i myśleniu ) - sugerował bolenia , zaś ty bardzo chętnie mu wtórowałeś w powielaniu tych bzdur ...
"uwieliam łowić i wypuszczać karpie i amury bo to godny przeciwnik "
Jaki godny przeciwnik - o czym ty , człowieku piszesz ?
Ryba znajdująca się na wędce ( i w związku z tym szaleńczo rzucająca się do ucieczki ) , to tak naprawdę zaszokowana bólem biedna istota , ofiara zbrodniczych działań wędkarzy a nie żaden godny przeciwnik .... W dobie włókien węglowych , plecionek , haków z uszlachetnionej stali i jakichś tam umiejętności - ryba nie ma żadnych szans ... Rwie się do ucieczki , próbuje znaleźć wyjście z potwornie fatalnej dla niej sytuacji ,ale czym bardziej ciągnie - tym zostaje jej mniej ! Godny przeciwnik .... Brak słów na tak nieprzemyślane wywody .
Sumik karłowaty działa szkodliwie na ekosystem polskich wód . Amur i karp tak samo . Wszystkie ryby obcego pochodzenia - wprowadzają w świat rodzimej flory i fauny - rozmaite zaburzenia, swoistą grozę , nieład - i dlatego muszą zniknąć kiedyś z polskich wód nie tylko sumiki ,ale i również : amury i karpie . Amury i karpie powinny być tam gdzie ich miejsce :w różnych rejonach Azji (karp jako sazan ). I tylko niech jakaś menda znów napisze ,że karpie i amury wypuszcza - bo to "piękne ryby " - a sumiki dla przykładu rzuca w krzaki albo świniom do koryta .....Wszystkie one (tj. obce gatunki ryb) , biorą się z niefrasobliwości człowieka i są skutkiem jego manipulacji środowiskiem a więc nie mogą istnieć w polskich wodach , w żadnej formie . Koniec zarybień karpiem i amurem -z czasem doprowadzi do zaniku tych ryb ( areału hodowlanego jaki PZW robi sobie z polskiej przyrody ) . Sądzę też ,że z czasem znikną także sumiki . Wystarczy tylko odkryć przyczyny tego ,że wody "chorują " . Toczy je jakaś postępująca atrofia poszczególnych czynników - niezbędnych do zaistnienia harmonii ( homeostazy ) . Kto jest winowajcą ? To oni - P%%i "Gospodarze " ( tj . grupy ludzi uważających się za właściciela ryb i wód .
CześćA gdzie powinno być Twoje miejsce?Chłopie znowu coś popróbowałeś czy jak?Widzisz sam się wykończysz bo ja za " mende " się nie uważam i nią nie jestem i nie pozwolę, żeby ktoś tak o mnie ( o nas Karpiarzach ) tak pisał lub myślał.Bingo :-)Adieu ...JK
Sumik karłowaty działa szkodliwie na ekosystem polskich wód . Amur i karp tak samo . Wszystkie ryby obcego pochodzenia - wprowadzają w świat rodzimej flory i fauny - rozmaite zaburzenia, swoistą grozę , nieład - i dlatego muszą zniknąć kiedyś z polskich wód nie tylko sumiki ,ale i również : amury i karpie . Amury i karpie powinny być tam gdzie ich miejsce :w różnych rejonach Azji (karp jako sazan ). I tylko niech jakaś menda znów napisze ,że karpie i amury wypuszcza - bo to "piękne ryby " - a sumiki dla przykładu rzuca w krzaki albo świniom do koryta .....Wszystkie one (tj. obce gatunki ryb) , biorą się z niefrasobliwości człowieka i są skutkiem jego manipulacji środowiskiem a więc nie mogą istnieć w polskich wodach , w żadnej formie . Koniec zarybień karpiem i amurem -z czasem doprowadzi do zaniku tych ryb ( areału hodowlanego jaki PZW robi sobie z polskiej przyrody ) . Sądzę też ,że z czasem znikną także sumiki . Wystarczy tylko odkryć przyczyny tego ,że wody "chorują " . Toczy je jakaś postępująca atrofia poszczególnych czynników - niezbędnych do zaistnienia harmonii ( homeostazy ) . Kto jest winowajcą ? To oni - P%%i "Gospodarze " ( tj . grupy ludzi uważających się za właściciela ryb i wód .
CześćA gdzie powinno być Twoje miejsce?Chłopie znowu coś popróbowałeś czy jak?Widzisz sam się wykończysz bo ja za " mende " się nie uważam i nią nie jestem i nie pozwolę, żeby ktoś tak o mnie ( o nas Karpiarzach ) tak pisał lub myślał.Bingo :-)Adieu ...JK
NIE PISZĘ TEGO PERSONALNIE , NIE TYPUJĘ , NIE NADAJĘ ETYKIETY . PISAĆ W TEN SPOSÓB NIE ZABRONI MI ŻADEN REGULAMIN : GDYŻ , JAK PEWNIE ZAUWAŻYŁEŚ : TEKST TEN NIE ODNOSI SIĘ DO ŻADNEJ , KONKRETNEJ OSOBY .RYBY TRAKTUJĘ RÓWNO : DLA MNIE NIE MA BOWIEM ZNACZENIA ,ŻE SUMIK TO TAKA MAŁA RYBKA A WIĘC Z PUNKTU WIDZENIA LUDZI , BARDZO NIEWYGODNA ( OPRÓCZ TEGO ,ŻE SZKODLIWA ) . KARP , AMUR , TĘCZAK - SĄ HODOWANE DLA WALORÓW SMAKOWYCH , REKREACYJNYCH ITD ,ALE SĄ TAK SAMO NIEPOTRZEBNE I TAK SAMO SZKODLIWE JAK SUMIK LUB INNA RYBA , KTÓRA ZOSTAŁA WPROWADZONA DO POLSKICH WÓD PRZEZ CZŁOWIEKA.
CześćJa wypuszczam karpie i amury bo to piękne ryby ale mendą nie jestem.Trzeba ważyć słowa zanim się klepnie enter ;-)Traktuję ten epitet jako obrazę - czy to jest jasne ?JK (2012/06/16 04:07)u?ytkownik16117
Karpie ,amury to nie nasze rodowite ryby tak jak Blake Carrington to nie jest typowo polskie imie i nazwisko wiec co on robi w Polsce niech wraca do USA (2012/06/16 10:08)Karolus1
Jesteś wędkarzem kolego, czy tylko tak tu wpadłes?(2012/06/16 10:49)uwieliam łowić i wypuszczać karpie i amury bo to godny przeciwnik
Tak , widziałem te twoje sukcesy . Reklamujesz się jakbyś łowił Bóg , wie co , podczas gdy łowisz głównie hodowlane karpie , amury , sterlety bądź bestery na łowisku komercyjnym ( widziałem w twojej galerii zdjęć ). Oprócz tego dorsze podczas rejsu ( wycinać w pień te bałtyckie pomuchle to moim zdaniem hańba a nie żadna chluba ). Ostatnio miałeś dylemat z rozpoznaniem jazia ( obecnie , na szczęście dość pospolitej ryby rzecznej , czasem spotykanej również w wodach stojących ). Pewien kolega , ( któremu chyba tegoroczne mecze - dość mocno zawadziły na wzroku i myśleniu ) - sugerował bolenia , zaś ty bardzo chętnie mu wtórowałeś w powielaniu tych bzdur ...
"uwieliam łowić i wypuszczać karpie i amury bo to godny przeciwnik "
Jaki godny przeciwnik - o czym ty , człowieku piszesz ?
Ryba znajdująca się na wędce ( i w związku z tym szaleńczo rzucająca się do ucieczki ) , to tak naprawdę zaszokowana bólem biedna istota , ofiara zbrodniczych działań wędkarzy a nie żaden godny przeciwnik .... W dobie włókien węglowych , plecionek , haków z uszlachetnionej stali i jakichś tam umiejętności - ryba nie ma żadnych szans ... Rwie się do ucieczki , próbuje znaleźć wyjście z potwornie fatalnej dla niej sytuacji ,ale czym bardziej ciągnie - tym zostaje jej mniej ! Godny przeciwnik .... Brak słów na tak nieprzemyślane wywody .u?ytkownik122335
NIE PISZĘ TEGO PERSONALNIE , NIE TYPUJĘ , NIE NADAJĘ ETYKIETY . PISAĆ W TEN SPOSÓB NIE ZABRONI MI ŻADEN REGULAMIN : GDYŻ , JAK PEWNIE ZAUWAŻYŁEŚ : TEKST TEN NIE ODNOSI SIĘ DO ŻADNEJ , KONKRETNEJ OSOBY .RYBY TRAKTUJĘ RÓWNO : DLA MNIE NIE MA BOWIEM ZNACZENIA ,ŻE SUMIK TO TAKA MAŁA RYBKA A WIĘC Z PUNKTU WIDZENIA LUDZI , BARDZO NIEWYGODNA ( OPRÓCZ TEGO ,ŻE SZKODLIWA ) . KARP , AMUR , TĘCZAK - SĄ HODOWANE DLA WALORÓW SMAKOWYCH , REKREACYJNYCH ITD ,ALE SĄ TAK SAMO NIEPOTRZEBNE I TAK SAMO SZKODLIWE JAK SUMIK LUB INNA RYBA , KTÓRA ZOSTAŁA WPROWADZONA DO POLSKICH WÓD PRZEZ CZŁOWIEKA.
CześćJa wypuszczam karpie i amury bo to piękne ryby ale mendą nie jestem.Trzeba ważyć słowa zanim się klepnie enter ;-)Traktuję ten epitet jako obrazę - czy to jest jasne ?JK
Mnie nie interesuje co myślisz na temat tego co napisałem wcześniej . Być może wypuszczasz karpie i amury - i to także niewiele mnie obchodzi .... Napisałem rzecz na temat hipokryzji pewnej grupy osób : tj . tych , którzy karpie i amury darzą wielką atencją i udawanym szacunkiem ,a takiego sumika , najchętniej od razu , by wgnietli w błoto ... Tego się tyczył mój wpis - a ,że nie dotyczył on żadnej konkretnej osoby , że nie wyzwałem nikogo imiennie , nie zelżyłem - kierując owo określenie pod konkretny adres - to twoje pretensje co do mojej osoby - były i nadal są , co najmniej bezpodstawne a nawet śmieszne. (2012/06/16 18:12)adler
Witam Wszystkich .
Łatwo zauważyć że temat został wyczerpany , wtrącane tematy zastępcze są nie na miejscu i na dodatek nieodpowiednim tonie . Czyli skoro wszystko wiadomo zamykamy wątek .
(2012/06/16 20:35)