Sum - Szlichtyngowa

/ 2 odpowiedzi
Witam chciałbym dowiedzieć się gdzie w okolicach Głogowa i Szlichtyngowy można złapać na Odrze sumiki w godzinach rannych i na co najlepiej może jakaś zanęta? Interesują mnie tylko maluszki ponieważ chcę pokazać je mojemu małemu chrześniakowi a na nocke nie mogę go zabrać i też chciałem żeby on powalczył z tymi maluszkami a nie z olbrzymami ;) Z góry dziękuje :) 
jurek357

Łowienie ryb to nie zabawka. Sum posiada wymiar ochronny, małe sumy należy zostawić w ich środowisku. Rybki można oglądać w sklepie zoologicznym. (2012/05/20 19:44)

szczur002

jurek trochę czytaj ze zrozumieniem ... chciałby pokazać dziecku które się uczy ... więc jest na tyle rozsądny że będzie trzymał się zasady "złap - wypuść" ... a nie widzę np 8 letniego dziecka które wyciągnie np suma 8-10 kg ... a z karłowatymi go***** może się nawet dziecko pobawić... Tak prawdę mówiąc co się ma z sumika 50 cm odetniesz łeb i ogon i zostaje 10 cm mięsa ... Prawdziwy sum musi mieć to 70-80 cm ... u mnie sumiki do 40-45 cm biorą na spławik na byle co :D (nawet na pszenicę) 

P.S ja ci nie pomogę bo nad odrą nie mieszkam, wole kochaną Warte ;D ... xD ...  (2012/05/20 19:55)