Witam,chciałbym Was spytać gdzie można złapać suma w Warszawie, chodzi mi o miejscówki żeby zaraz ktoś nie pisał "Wisła" :). Jestem początkującym więc nie nastawiam się na tak zwane "prawdziwe sumy +10kg". Chciałbym po prostu najpierw zapoznać się z tą rybą ;). Mam zamiar łowić przede wszystkim na rosówki no i może na wątróbkę może trochę na spin. I jeszcze jedno takie pytanko, od której godziny tak mniej więcej o tej porze roku będą brania? Wiem że sum jest rybą nocną ale nie mam niestety czasu żeby przesiedzieć całą nocpozdrawiam
Oczywiście wszyscy spieszą z odpowiedzią. Moja odpowiedź gdy ktoś pyta czy brały ryby (a przykładowo brały) ZERO KOMPLETNE. Nikt z odrobiną doświadczenia (zdrowych zmysłów) nie zdradzi dziś swoich ostatnich miejscówek, gdzie jeszcze jest nadzieja na złapanie czegokolwiek. Tak jak i stary grzybiarz nie zdradzi swojej miejscówki na borowiki... no chyba że zdurniał. Takie czasy... taka brynza. (2014/09/03 20:43)
Zależnie co rozumiesz przesz okolice bo moim zdaniem jeśli masz rodzinę to wyprawa do Kazimierza Dolnego ( rodzina do hotelu a ty na ryby ) mieszkam w Puławach i mam doświadczonych kolegów którzy mówią że to tylko kwestia czasu gdy ktoś na Wiśle dopnie setki i zjadą się wędkarze z całego kraju. (2014/09/04 16:31)
no trochę daleko ;)...okolice w sensie zasięgu komunikacji miejskiej aczkolwiek w kazimierzu byłem wielokrotnie i muszę się tam kiedyś z wędką wybrać :) (2014/09/04 20:42)