Witam, w najbliższym czasie wybieram się na nocke na łowisko komercyjne. Będe korzystał z 3 wędek z czego jedną chiałbym zarzucić na suma (wędka Mistrall Aqua Carp 3,9m 3 lbs), myślę że głównie na haku wyladuje wątróbka oraz rosówki ponieważ wiem od tamtejszych wędkarzy ze na to biorą. Nie nastawiam się na dużego wąsacza, maks do 10 kg bo na tym łowisku raczej nie występują giganty jeśli chodzi o suma (wiem to od właściciela). Warto wspomnieć że łowisko jest z dość dużą warstwą mułu i z średnia głębokościa 1,5 m w najgłębszych miejscach głębokość dochodzi do 2,5 m. I tutaj moje pytanie-Jaki zestaw zastosować? Myślałem nad cięzarkiem centrycznym-stoperem-krętlkiem-przyponem z hakiem 2/0. Taki zestaw będzie wystarczajacy? Z czego zrobić przypon? Proszę o odpowiedź :D
Takie sumiki to na haczyk 4, nie 2/0. Co to za komercja? To jest wazne pytanie. Jesli karpiowa to patrz czym neca. Duze dwa pellety 18 na wlosie to hak 4.Ja bym zalozyl jeden. Wielka kostka twardej mielonki taka 3 na 3 cm na wlosie. Dobierz tak hak by dobrze lezalo. Znajdz miejsce gdzie sa sumy. Wpierdol wiadro grubych pelletow i miesnych kulek. Zarzuc i czekaj. Przypon z grubej plecionki karpiowej/sumowej. Kryston Quicksilver bez oslonki. Niezniszczalna. (2019/11/16 16:41)