Sum - Gorzów i okolice

/ 4 odpowiedzi
Witam, od niedawna zacząłem przygodę z sumem, główne rejony to Gorzów Wielkopolski rzeka warta ale zero wyników zarówno rasowki jak i żywiec. , raz wybrałem się na Odrę pod Kostrzyn w okolice wsi szumilowo tam na jednej nocce siadły 4 małe po ok 50cm na rasowki na żywca nic. Ktoś zna okolice Gorzowa Kostrzyna gdzie można się zaczaic na coś lepszego? Jakieś wskazówki? Pozdrawiam
cwirek110

Okolice Gorzowa to spróbuj w miejscowości Murzynowo na Warcie najlepiej podpytaj miejscowych. (2014/07/19 17:16)

u?ytkownik165777

Witam . Też łowię na Odrze i na jednym brzegu ja łowię małe sumki na czerwone i czasem małe trupki z dna a na drugim brzegu dokładnie na przeciw sumiarz wywozi zestawy pontonem-  duże karasie zaczepia na ,,zrywkę '' wysoko nad dnem jakieś 50 cm pod lustrem wody i pierwszy bierze o godz. 21 -1,4 m a na drugim zestawie o 1,30 1,6 m ,a ja myślałem że w tym miejscu jest tylko drobnica. (2014/07/19 20:10)

Qoorchuck

Duża główka Świerkocin. (2014/07/20 08:46)

Barnaba

Sum w warcie gorzów wlkp teraz to są wszędzie tzn .teraz rok 2016.wycinają ostatnie leszcze wieksze krąpie oraz inne.W biały dzień biorą na robaka.Nalęgło sie tego.Nie odpuszczają już teraz kaczkom, sam byłem świadkiem około południa jak zeżarł bezczelnie na oczach kilku wedkarzy kaczke ,a za chwile chapnął właśnie  złowionego krąpia jeszcze w wodzie .Rozbestwiły się te sumy,jeszcze troche to nie bedzie bialorybu.Nie jest to moje fantazjowanie tylko realne obserwacje,atakże relacjie innych wedkarzy ,takze dużo okaleczonych ryb tzn. leszczy krąpi orz innych. (2016/07/10 17:03)