A co było złe w Pana połowie (co było nieregulaminowe)?
A co było złe w Pana połowie (co było nieregulaminowe)?
W tym demokratycznym, pełnym swobód obywatelskich, chorym kraju, nie można wjeżdżać autem do lasu.
W tym demokratycznym, pełnym swobód obywatelskich, chorym kraju, nie można wjeżdżać autem do lasu.
A ja nie rozumiem wypisywania zezwoleń na wjazd do lasu , jest zakaz albo nie . Las będzie lepiej chroniony jeśli wjedzie tam osoba z zezwoleniem ?
Wiesz, zezwolenie żeby otrzymać, to trzeba mieć naprawdę poważny powód. Często rolnicy mający pola, pracujący w lesie, myśliwi czy osoby które nie mają innego wyjścia niż przejazd przez jakiś odcinek lasu takie zezwolenia otrzymują. Oficjalnie :) Wędkarze jak dobrze zagadają, to też dostaną :)(2014/08/15 17:50)
W tym demokratycznym kraju jak ludzie przestaną kraść drewno,wywozić tony śmieci do lasu itp to być może i wjazd do lasu będzie legalny....
W tym demokratycznym kraju jak ludzie przestaną kraść drewno,wywozić tony śmieci do lasu itp to być może i wjazd do lasu będzie legalny....
Kolego myśliwy nie posiada zezwolenia na wjazd do lasu w przypadku myślwiego takim zezwoleniem jest ważny odstrzał i myśliwy może poruszać się po obwodzie koła w którym taki odstrzał posiada ponieważ koło jest dzierżawcą tego terenu a myśliwy z ważnym odstrzałem przedstawicieem dzierżawcy, Polski Związek Łowiecki potrafił w tej kwestii dogadać się z LP, i to w kwestii PZW jest ułatwić życie wędkarzom w końcu za coś kasę się płaci.Druga sprawa to zachowanie wędkarzy którzy nagminnie śmiecą, palą ogniska(nie rzadko pod wpływem alkoholu), co w okresie letnim jest sporym zagrożeniem. Ja popieram działania LP bo jedyne co w tym kraju mamy to piękne zadbane lasy czego zazdrości nam cała Europa bo nigdzie nie ma tak rozwiniętej gospodarki leśnej i łowieckiej jak w PL a bez takich działań w krótkim czasie z lasami stało by się to samo co z wodami PZW
W czasie suszy i III stopnia zagr. pożarowego zawsze musi mieć zezwolenie, czy ma odstrzał czy go nie ma. Taka informację otrzymałem od komendanta SL.
(2014/08/17 21:58)
Święte słowa.....szkoda tylko, że to tak samo nad wodą nie działa (np. kłusownictwo)...