witam, zwracam sie z prosba o pomoc do was, czy ktos z was wie lub wie gdzie znajde zasady obowiązujace dzierzawcow jezior(społka 3 osob prywatnych), konkretnie chodzi mi o jezioro Chłop w Lubuskim. Dawniej jezioro nalezało do PZW. czy mogą odławiać sieciami? bo, tak dzis sie zdarzyło i policja nic nie zrobiła. proszę o pomoc, sprawa ważna, pozdrawiam i dziekuje z dołu za odpowiedzi ;)
Nie wiem czy chodzi o to konkretne jezioro Chłop ale te koło Lipian zmieniło właściciela.
Dodatkowo posiadam info dotyczące zasad dzierżawy wód od państwa (oczywiscie poprzez RZGW). Do przesłania na maila w formacie PDF jesli ktos jest w dalszym ciagu zainteresowany.
(2012/06/11 21:35)witam, zwracam sie z prosba o pomoc do was, czy ktos z was wie lub wie gdzie znajde zasady obowiązujace dzierzawcow jezior(społka 3 osob prywatnych), konkretnie chodzi mi o jezioro Chłop w Lubuskim. Dawniej jezioro nalezało do PZW. czy mogą odławiać sieciami? bo, tak dzis sie zdarzyło i policja nic nie zrobiła. proszę o pomoc, sprawa ważna, pozdrawiam i dziekuje z dołu za odpowiedzi ;)
Panowie, widze ze na sieci nic sie nie poradzi, ale czy inne metody sa dozwolone ? Moze np lowic na tak zwane pupy(maly styropian plywajacy po tafli jeziora) ?