Stanowisko wędkarskie rod pod
utworzono: 2010/05/10 13:19
powiedzcie koledzy jaki ROD POD na poczatek mam zamiar zakupic ale niewiem ktory i nie taki za 1000zl :) szukam czegos tanszego ale rowniez solidnego zeby mi sie nie rozsypal przy rozkladaniu widzialem rody na ebay za 15funtow ale nieiwiem czy sie nie rozpadnie mkozecie pomoc?!
[2010-05-10 13:19]
pamietaj ze jak cos kupujesz to kup taki sprzecik zeby ci posłuzył wiecej jak dwa sezoniki sa ładne na allegro poszukaj tam nie kupuj rutkowych tych tanich sa słabe ja takiego sobie kupiłem a pózniej załowałem.Pozdrawiam [2010-05-10 18:18]
Mam najtańszego Kongera za 60 zeta.Przy moim wędkowaniu karpiówką i gruntówką może być lekki szybko rozkładany,lecz myślę,że przy intensywnym użytkowaniu byłby niewiele wart Cena mówi sama za siebie.Pozdrawiam
[2010-05-10 19:53]
zasanow sie nad tri podem,jest poręczniejszy a mniejszą stabilność rozwiązujesz odciągami,chociaż rzadko stosuje,za 3 stówki już coś kupisz,jest tego na allegro do bólu..np. ten.....
link-tri pod
[2010-05-10 23:47]
mam kongera za 50dych przy lekkim lowieniu daje rade mysle ze na poczatek bedzie oki pozniej zdecydujesz dobry rod to sporo siana.Moj konger smga juz trzy sezony pozdrawiam
[2010-05-12 18:05]
Rodpod -czyli stojak na 4 nogach zawsze będzie mniej poręczny niż tripod jak sama nazwa wskazuje na 3 nogach....Tripoda zawsze można dopasować do rodzaju podłoża z rodpodami bywa czasem problem...Moim zdaniem nie koniecznie jest sens wydawać mnóstwo pieniędzy na stanowisko karpiowe, które w sumie ma nam tylko trzymać wędki w dogodnych dla nas pozycjach...Jak najbardziej musi być solidne i wykonane z dobrych materiałów...
Jak ja miałbym coś polecać to firmę Anaconda ...Ja używam osobiście tri poda travel pod anaconda i jestem bardzo zadowolony..Solidne wykonanie śruby kontrujące na buzzbarach, szczelny nieprzemakalny pokrowiec i cena nie przekracza 500 zł...Polecam...
Połamania kija....
[2010-05-13 09:29]