Stanowisko karpiowe czy tri-pod ?
utworzono: 2015/04/12 21:35
Witam!
Panowie, kobieta w potrzebie! Mój luby jest pasjonatem wędkarstwa i wiem, że marzy mu się nowe stanowisko karpiowe. Taki też jest mój plan w związku z jego zbliżającymi się urodzinami. Niestety, nie bardzo wiem, co najlepiej wybrać? Czytałam też, że warto zamienić stanowisko na TRI-PODa. Co Wy polecacie? Stanowisko czy TRI-POD? I jeśli już, jakiej firmy?
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie!
Pozdrawiam i z góry dziękuję!
A.
[2015-04-12 21:35]
Ta opcja wyklucza niestety tak zwaną "niespodziankę". Poza tym główna wskazówka od niego samego: ma być stabilne.
[2015-04-13 15:57]
Ja bym proponował coś takiego :http://www.sklepbazant.pl/pl/p/Anaconda-Extension-Pod/378 [2015-04-13 16:05]
Ja widziałem ostatnio coś takiego " na żywo " http://sklep-karpiowy.pl/rod-pody-tripody/339-spro-tripod-spro-trooper.html
Całkiem fajne i stabilne. JK [2015-04-13 17:30]
Witam,
Jeśli chcemy pobawić się więcej w karpiowanie stanowisko naprawdę nam się przyda, jednak polecałbym Ci rodpoda, tripody są ok tylko pełen ich potencjał wykorzystasz na łowiskach o bardzo nieregularnej linii brzegowej gdzie potrzebna jest naprawdę szeroka gama ustawień i pamiętaj, że tripod ma znacznie wyżej środek ciężkości, dlatego też łatwiej może się wywrócić, sama konstrukcja opiera się na głowicy, która blokowana jest za pomocą śrub kontrujących. Rodpod jest znacznie stabilniejszy i jeśli łowisz na bliskich odległościach o bardzo łagodnej linii brzegowej jest to najlepsze rozwiązanie. Już widziałem Ron Thomsony po 219 zł, sam skusiłem się na Delphina RPX-3 i jestem bardzo zadowolony, czekam tylko na długie nogi, tylko firma ociąga się z ich wypuszczeniem ;/
[2015-04-20 22:21]
Rady dla wyboru takiej, czy innej opcji zasadzają się na znanych i stosowanych rozwiązaniach. Zalecam poszukać fachowca, który by bezstronnie ocenił takie rozwiązanie - www.tripodwedkarski.pl. Zaręczam - na rękach Cię będzie nosił. Niestety dobre rzeczy mają tę wadę, że co nieco kosztują. Gdyby jednak porównać mobilność, niczego porównywalnego nie znajdziesz. Pozdrawiam
[2015-05-02 12:35]
Rady dla wyboru takiej, czy innej opcji zasadzają się na znanych i stosowanych rozwiązaniach. Zalecam poszukać fachowca, który by bezstronnie ocenił takie rozwiązanie - www.tripodwedkarski.pl. Zaręczam - na rękach Cię będzie nosił. Niestety dobre rzeczy mają tę wadę, że co nieco kosztują. Gdyby jednak porównać mobilność, niczego porównywalnego nie znajdziesz. Pozdrawiam
Kto jak kto ale ty kolego jako producent tych uchwytów też bezstronny nie jesteś. [2015-05-02 14:08]
Jaśniej proszę. W podtekście - facet na wydrę - próbuje zaistnieć i jeszcze przy tym zarobić.
Nasza polaczkowata zawiść. Znam rynek i jego ułomności w naszych potrzebach. Czepiłem się tego segmentu, bo po szczegółowych analizach "zadów i waletów", - nie mam tego, co zdobyć mógłbym gdziekolwiek. Cenię sobie komfort i efektywność wynikającą z dobrego rozwiązania. Wszak wędkowanie ma być czynną przyjemnością nad wodą bez skażeń samołówkami. A jeśli coś takiego się zdarzy? trudno - ale wędki siedzą tam gdzie zostały postawione.
Jest to alternatywa dla na dziś znanych drogich i ciężkich rusztowań służących jedynie dla ułożenia wędek z regulacją co najwyżej baterii w pionie.
Oczywiście wyłamywane patyki dalej będą królować. Jeśli jednak ktoś chce czegoś więcej, musi mieć wiedzę, że coś takiego istnieje.
[2015-05-08 13:34]