Zaloguj się do konta

Stacja pogodowa

utworzono: 2012/01/09 20:35
szczepcio

Czy posiadacie taką stację i korzystacie z niej  na której jest ciśnienie atmosferyczne,temp  i wilgotność powietrza?
[2012-01-09 20:35]

89krzysztof

Ja korzystam z new.meteo.pl praktycznie wszystko się sprawdza, więc nie potrzebuję dodatkowych narzędzi i przedmiotów w domu ;)  [2012-01-09 20:47]

ryukon1975

Ja też uważam że to zbędne.
[2012-01-09 21:05]

jarekk

Czy posiadacie taką stację i korzystacie z niej  na której jest ciśnienie atmosferyczne,temp  i wilgotność powietrza?

Korzystam, ale o co Ci chodzi konkretnie ? :) [2012-01-09 21:10]

Pitbul

Info typu:  " new.meteo.pl" nigdy nie dadzą Ci aktualnych danych dla punktu i okolicy w której jesteś. Stacje, jakie można zakupić są często niedokładne. Np jako punkt odniesienia możesz zapisać jedynie kilka wybranych miast (Praga, Warszawa, itd.) Jeśli mieszkasz (tak jak np ja) w miejscowości podgórskiej, to  w tym momencie wszelkie wskazania można o kant narzędzia do tłuczenia orzechów należącego do Jagienki - rozbić. W necie mimo wielu ofert - trudno o sensowną profesjonalną informację od handlujących azjatycka masówką. Napisz  konkretnie - co ma wskazywać, z jaką dokładnością i ile chcesz na to wydać. T. [2012-01-10 01:28]

Diablo

Korzystam, ale o co Ci chodzi konkretnie ? :)

Też jestem ciekawy:)
[2012-01-10 21:05]

kamael

http://stacjepogody.waw.pl/  Polecam to forum i tą stronę chyba nigdzie nie ma lepszego info o stacjach pogody. Dla mnie to jedynie fajna zabawka. Zazwyczaj stacje z najniższej półki mają słabą dokładność pomiarów....
[2012-01-10 21:09]

irex

Posiadam taką stację f-my Auriol..Jest to tylko gadżet ponieważ wilgotność powietrza mierzy w pokoju ,a nie za oknem.Jedyny pomiar zewnętrzny to temperatura.Z wiarygodnością przewidywania pogody bywa różnie.Trafność ok 75%.Z punktu widzenia wędkarza ma jedną istotną zaletę:określa tendencję ciśnienia,czy na przestrzeni kilu godzin rosło ,malało bądz było stałe.Posiada również ogromną wadę :czujnik zewnętrzny szybko wyczerpuje baterię.
[2012-01-10 21:25]