Sprzęt wędkarski York Wasze opinie
utworzono: 2011/11/17 12:11
Co sądzicie o firmie York???Sam mam sprzęt yorka i jest w miarę.Wędki:York combat spin 270/35 York devil spin 300/90Kołowrotki:York samun 802 York harbor 6000Na combata z samunem złowiłem jesiotra 80 cm i 2,70 kg [2011-11-17 12:11]
Wiesz, mój dziadek ma wędki za 40zł, kołowrotki za 50zł i żyłkę 0.40 i karpie 5kg też wyciąga. York to taka sobie firma, nie jest to typowy ruski szmelc,ale do miana sprzętu z górnej półki też mu brakuje ... [2011-11-17 14:18]
a ja uważam yorka za szmelc kupiłem 2 tyg temu kołowrotek yorka kelor chyba i już na 1 wypadzie okazało się że szmelc,przy zwijaniu błystki się blokował a się rolka przy kabłąku wciągała żyłkę,dobrze że na tam gzie byłem czyli na kobiałce był sklep wędkarski i miałem kasę to kupiłem robinsona za taką samą cenę(83 zł)a tamten syf oddałem z trudem tam gdzie go kupiłem,nigdy więcej yorka i jaxona bo szkoda nerwów na ten szajs [2011-11-17 16:07]
według mnie dobra jest żyłka yorka carisma szczupak. używałem ją przy połowie na spinning przez cały ten sezon i dobrze się sprawdziła
[2011-11-17 20:31]
Posiadam kilka różnych kołowrotków, a na początku zeszłego roku skusiłem się na YORK MAVERICK 5508, odważyłem się również na rozkręcenie kołowrotka ponieważ myślałem sugerując się negatywnymi opiniami o firmie, że to jednorazówka, a tym czasem w środku nie zastałem żadnego śmieciowiska, ogólnie byłem mile zaskoczony. Kołowrotek jest stosunkowo dobrą propozycją przy sugerowaniu się jakością do ceny. Zauważyłem w ostatnich latach, że wiele firm ma wachnięcia w jakości produkowanego sprzętu i tu jeśli nie wydajesz co najmniej 500 zł na kołowrotek ( a są to spore pieniąde dla zwykłego śmiertelnika ) to należy bardziej sugerować się danym określonym modelem np. kołowrotka, a nie opinią o całej marce. York czy Jaxon to na świecie popularne marki i jakoś w końcu zbudowały swoją pozyjcję. Więc jeśli chodzi konkretnie o kołowrotek York Maverick 5508 to moge go polenić zwłaszcza, że staniał o kilka złotych od początku zeszłego roku. Ja używałem go do połowów karpii ale i podmontowałem do połowów na spining i grunt. Więc jesli szukasz kołowrotka to szukaj takiego modelu który ci pasuje a nie takiego który z uwagi na marke powinien byc dobry. Poza tym kołowrotek obecnie jest na kilka sezonów, a nie jak kiedyć na 10 lat.
[2012-01-29 12:36]Ja mam 3 kołowrotki jaxon, 3 baty i 2 wedki i jestem z nich zadowolony żyłki i plecionki tez polecam.
[2012-01-29 13:29]
Plecionki przyponowe są ok. Ale nie odważę się kupować wędzisk czy kołowrotków [2017-04-22 21:19]