Zaloguj się do konta

Sprzęt tani czy drogi ?

utworzono: 2012/10/12 09:55
troc

Tsaros masz rację że spinning  to inna bajka,ale ja zaznaczyłem że kupowałem sprzęt do spinowania.Oczywiście masz rację że spławik i inne metody wymagają mniejszego nakładu, aczkolwiek zaraz mogą odezwa się karpiarze i powiedzą , że nie mam racji.pozdro

z Toxi też się zgadzam,pzdr

Odnośnie sprzętu karpiowego osobiscie mam swoje zdanie- ceny kosmiczne, że wspomnę o sprzęcie biwakowym- namiot karpiowy za 2000 złociszy, ten sam tylko bez "karpiowy" w nazwie i z inną metką o 3/4 tańszy czy też analogiczna sprawa z łóżkami karpiowymi a jakość dokładnie taka sama. Przy wyborze sprzętu nie cena a jakość powinna mieć wpływ na wybór tego a nie innego sprzętu, cena nie zawsze idzie w parze z jakością- spece od marketingu doskonale wiedzą o co chodzi......Pozdrawiam.

[2012-10-21 08:56]

JKarp

Tsaros masz rację że spinning  to inna bajka,ale ja zaznaczyłem że kupowałem sprzęt do spinowania.Oczywiście masz rację że spławik i inne metody wymagają mniejszego nakładu, aczkolwiek zaraz mogą odezwa się karpiarze i powiedzą , że nie mam racji.pozdro

z Toxi też się zgadzam,pzdr

Odnośnie sprzętu karpiowego osobiscie mam swoje zdanie- ceny kosmiczne, że wspomnę o sprzęcie biwakowym- namiot karpiowy za 2000 złociszy, ten sam tylko bez "karpiowy" w nazwie i z inną metką o 3/4 tańszy czy też analogiczna sprawa z łóżkami karpiowymi a jakość dokładnie taka sama. Przy wyborze sprzętu nie cena a jakość powinna mieć wpływ na wybór tego a nie innego sprzętu, cena nie zawsze idzie w parze z jakością- spece od marketingu doskonale wiedzą o co chodzi......Pozdrawiam.

CześćChętnie zobaczę gdzie można kupić Trakkera z inną metką za 500 złotych ;-) lub łóżko na ośmiu nogach za 150 złotych.
Sam sobie odpowiedziałeś tym zdaniem - cena w parze z jakością. Zapewniam Cię, że Trakker czy inny Nash nie kosztuje dlatego, że ma naszyte odpowiednie metki. Mam okazję porównywać namiot mój czyli Trakkera i namiot Anacondy. Oba są wodoszczelne, duże i stabilne. Tylko mój jest droższy o około 650zł. Ale i mój jest zrobiony z takiego materiału, że schnie po deszczu w oczach podczas gdy namiot kolegi niby też schnie ale czas jest według mnie 2-3 razy dłuższy.JK [2012-10-21 09:36]