Sprzęt na ryby do Francji

/ 9 odpowiedzi
Mam pytanie , a mianowicie wyjedzam niedługo do Francji i tam niedaleko jest rzeka i jaki zestaw tam by najlepiej pasowl. np kolowrotek , wedzisko , żyłka czy plecionka , i na splawwik czy na grunt??? wiem tyle ze spore sumy po 50 kg sa tam i karpie duze.
kuba7128

Od jutra w ,,Wędkarstwo MOje Hobby" będzie w sprzedaży gazetka wraz z płytą o połowie suma i karpia we Francji. napewno coś będzie o sprzęcie przynętach więc warto kupic. (2013/08/13 22:45)

u?ytkownik120039

http://www.sklepsumowy.pl/
Przy wyborze sprzętu postaw na jakość! To już prawdziwy BIG GAME więc każdy element zestawu ma znaczenie! Udanych połowów i czekamy na fotorelację z "wąsatymi"! :) (2013/08/14 10:10)

jaca89

Jak mi sie uda zlapac jakas ladna sztuke to oczywiscie fota bedzie :-) (2013/08/15 08:43)

MichalSzczecin

WItam pozwole odswiezyc temat. szukam pomocy lowienie spiningiem z brzegu na morzu, oczywiscie we  Francji  (Nicea) wyczytalem ze na morze nie trzeba pozwolenia jakie przynety? i jakie rybki mozna zlowic ?? (2014/01/05 19:55)

jaca89

Siema. Mam pytanko czy ktos łowił juz ryby w lutym na rzece Garonne?? (2014/02/02 11:44)

mario84

Cześć co do sprzętu zależy na jakie ryby będziesz się nastawiał byłem we Francji w pracy po pracy na rybki na rzekę jon miejscowość Joigny  ryb w tych rzekach nie brakuje. Na pewno mocny sprzęt na sumy często się są brania potworków. możesz łowić na 4 wędki więc masz wybór. weź rosówki bo tam są drogie jak dobrze pamiętam ok 6 euro 10 szt   raczej nie nakopiesz na skale , węgorze biorą jak u nas płotki.   nie nastawiaj się na małe rybki.bo dużych nie brakuje.
Weź wędkę na żywca w małych stawach jest pełno szczupaków ponad metr i dobrze biorą.
więc połamania kija bo będzie na czym. pozdro (2014/02/02 13:08)

mario84

spławik tylko do złowienia żywca i do żywcówki głównie łowi się tam z gruntu spining koniecznie weź ze sobą przy każdym dopływie zbierają się ładne klenie (2014/02/02 13:15)

u?ytkownik16322

Mówiący koniecznie po francusku. W latach 80-tych mój śp kolega z pracy dostał ,,sprzęt " od swojej córki mieszkającej w Paryżu. Po wizycie nad Narwią okolice Janówka stwierdził oburzony że ma wędkę+ kołowrotek + żyłkę + haczyk  ( robaki polskie )  za tyle dolarów i aż samego Paryża a ryby nie chcą mu brać. Na to kolega też już śp Wojtek  oświadczył  Janek rybą to napisz. A tak na serio zastanów się co napisałeś.
Julian (2014/02/02 13:49)

Bogdanversailles

Witam w maju wybieram sie na szczupaka na Lac D'Orient jesli ktos ma ochote zapraszam. Jezdze co roku super zabawa i pewna ryba.  (2014/03/05 07:21)