SPRO Hypalite
utworzono: 2013/03/11 16:17
Witam, czy posiada już ktoś z forumowiczów ten kołowrotek? Jestem ciekaw jego opinii, jak sie sprawuje i czy godny jest swojej ceny i polecenia :) ja podzielę się informacjami w przyszłym tyogdniu, pozdrawiam serdecznie. [2013-03-11 16:17]
Także jestem zainteresowany tym kręciołkiem :) Prosiłbym o opinie posiadaczy tego modelu. [2013-03-16 18:20]
Modelu nie znam, w łapach nigdy nie miałem. Ale widząc po budowie, mogę ogólnie stwierdzić, że godny polecenia. SPRO ma dobrą renomę, tak więc najlepiej będzie, jeśli pójdziesz do wędkarskiego i pokręcisz.
[2013-03-18 20:32]
Oj gdybym go miał w łapach to bym sie nie zastanawiał, ponieważ wiem już jak nawija i jak pracuje.. No ale niestety.. byłem u siebie w sklepie wędkarskim i zamawianie go nie ma sensu ze względu na chore ceny.. No cóż poczekam jeszcze może ktoś zrobi jakiś konkretny test.. i wtedy się zdecyduje [2013-03-19 12:38]
Zdecydowany jestem już na 100 % na tego młynka. Poczytałem troche o nim na niemieckich forach tam są testy jak i zdjęcia. Co do kupna to jedynie wchodzi w grę droga online.. Namierzyłem już go za 330 zł razem z przesyłką :) Jak będe miał go już w ręku to zrobię jakiś teścik mały oczywiście jak pogoda się poprawi :D [2013-03-19 20:26]
no to fajnie, ja jutro dopiero zobacze jak się sprawuje bo troche termin zamówienia się przedłużył ;) ale jak co to wymienimy się relacjami :) [2013-03-20 21:00]
Ja zamierzam jakoś na początku kwietnia go kupić/zamówić.. Może mi się jeszcze uda u mnie w mieście w wędkarskim coś podziałać, żeby go jakoś taniej sprowadzić czy coś :) [2013-03-21 20:12]
Bardzo dobry młynek , mój kolega posiada , lekko fajnie chodzi . Tylko mam jedną uwagę , czy za tą cenę nie znajdzie się coś lepszego ?
Pzdr. [2013-03-21 20:25]
Za tą cenę to nie wiadomo jeszcze mało testów jest tego kołowrotka znaczy testy są tylko należałoby znać lepiej niemiecki ;x Ja coś tam zrozumiałem ale kiepskawo.. Coś lepszego może i Spro Red Arc w cenie 300-350 myślę nie ma rywala. Poza tym Hypalite nie jest bodajże na ślimaku. [2013-03-21 20:40]
Witam ponownie. Od dzisaj jestem szczęśliwym posiadaczem Hypalite 11300 :) Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne (chociaż zamówiłem go nie mająć go w ręku)- poprostu zaryzykowałem, nie mam nic z firmy Spro, jedynie co u Kolegi widziałem kręcioł Red Arc, czytając z opinii też postanowiłem coś posiadać od Spro. Przejdźmy do rzeczy, kołowrotek bardzo solidnie wykonany, cicha lekka praca, hamulec bardzo precyzyjny, fajnie można nim "pomanewrować", ma za...y design. Podsumowująć Kręcioł Godny Polecenia, pozdrawiam serdecznie :) [2013-03-26 21:40]
Dodam jeszcze, że w połączeniu z kijem bardzo lekki zestaw i swiętnie wyważony, a kij to okuma black rock 240 5-25g. [2013-03-27 18:13]
Kilka fotek dla Kolegi Mati15 i Reszty zainteresowanych kręciołkiem ;)http://www41.zippyshare.com/v/86998836/file.htmlhttp://www41.zippyshare.com/v/30522739/file.htmlhttp://www41.zippyshare.com/v/61045585/file.htmlhttp://www41.zippyshare.com/v/47752869/file.htmlhttp://www41.zippyshare.com/v/46998378/file.html
[2013-03-27 18:27]
"fajnie można nim "pomanewrować""
co kolega ma na myśli ? - może nie wszystkie posiadane przeze mnie są w pełni wykorzystane ? [2013-03-27 18:52]
chodziło mi o to, że hamulec jest bardzo precyzyjny i przy zacięciu można fajnie się pobawić z rybką poprzez regulację pzdr
[2013-03-27 19:38]
chodziło mi o to, że hamulec jest bardzo precyzyjny i przy zacięciu można fajnie się pobawić z rybką poprzez regulację pzdr
Ok ! - ale taką funkcje mają chyba wszystkie dobre kołowrotki ?
[2013-03-27 20:55]
ale nie "wszystkie dobre kołowrotki" mają takie same hamulce
Pojęcie " dobre " w zależności od jego opiniodawcy może być z goła różne - ale wiadomo w czym rzecz ! Życzę samych satysfakcji z doboru tego kręcioła / b. dobry wybór ! / i sukcesów w połowach !Pozdr.
[2013-03-27 21:44]
a ja sie zawiodlem i to strasznie bo tez zamawialem w ciemno:/ mialem zaufanie do spro,ten niby carbon tythan prezentuje sie jak plastik pod stopa widac laczenie elementow,kreci ok,jest lekki jak na swoje gabaryty jak z bebechami to nie wiem bo jeszcze go nie rozkrecalem i mam nadzieje ze dlugo nie bede musial,ale najbardziej irytuje rozmiar,zamawialem przez neta rozmiar 30 czy 3000 jak kto woli,ale on wyglada jak 5000 jest 2x wiekszy od opery i od red arca o tym samym rozmiarze.wiec lepiej widziec co sie kupuje,jesli chodzi o wykonanie i precyzje to zdecydowanie red lub opera,bo maja full metal body.
[2013-12-23 18:10]
a ja sie zawiodlem i to strasznie bo tez zamawialem w ciemno:/ mialem zaufanie do spro,ten niby carbon tythan prezentuje sie jak plastik pod stopa widac laczenie elementow,kreci ok,jest lekki jak na swoje gabaryty jak z bebechami to nie wiem bo jeszcze go nie rozkrecalem i mam nadzieje ze dlugo nie bede musial,ale najbardziej irytuje rozmiar,zamawialem przez neta rozmiar 30 czy 3000 jak kto woli,ale on wyglada jak 5000 jest 2x wiekszy od opery i od red arca o tym samym rozmiarze.wiec lepiej widziec co sie kupuje,jesli chodzi o wykonanie i precyzje to zdecydowanie red lub opera,bo maja full metal body.
No własnie tak sobie pomyslalem ze ten chwyt z tym carbon - titan (chinitan-sritan) to jakas sciema żeby koszty produkcji obnizyc.Nie powiem ładniutki młynek ale metal to metal.Nie zapominajmy ze juz to przerabialismy parenascie lat temu jak nas zarzucili "super grafitowymi' gównianymi kołowrotkami w których czasem potrafiły "przepuszczac "tryby...Niby czemu powrócono do metalowych obudów?Zwlaszcza w drozszych modelach sa one dostepne bo sa sztywne i poprostu solidne.Nie miałem go w rekach ale wolałbym sprawdzone rozwiazania.Tylko patrzec jak sie pojawia gdzies w necie "niezalezne" testy ze to niby nowy materiał na obudowy jest lzejszy i super wytrzymały.Przeciez trzeba przeforsowac nowy trend.Jakos mnie to nie przekonuje....
[2013-12-23 21:27]
no ja kupilem i zaluje,jeszcze ani razu na niego nie lowilem,bo myslalem ze bedzie o wiele mniejszy (spro cos pomieszalo z rozmiarami i to grubo) na sucho kreci fajnie niby szpula spiningowa ale gleboka i waska.tak jak pisze kreci fajnie na sucho,na zdjeciach full bajer,ale w rzeczywistosci wieje plastikiem a jedyne co w nim metalowe to szpula,a no i nowy hamulec pod szpula na lozysku,nie wiem o co w nim chodzi,ale stary sprawdzony w red arc-u dziala lepiej nawet na sucho.pozdro
[2013-12-23 21:49]