Kupujecie to????
A jaka macie kartę gwarancyjną? Wydaną przez firmę Expert czy jakąś inną?
Na stronie oficjalnego dystrybutora SPRO na rynek polski jest komunikat:Szanowni Państwo !
Z powodu rozprowadzania na terenie kraju sprzętu SPRO przez podmioty nie będąceoficjalnym przedstawicielem w/w firmy, a także z powtarzającymi się przypadkami przysyłania nam do naprawy sprzętunie posiadającego oryginalnych kart gwarancyjnych informujemy, że taki sprzęt będzie odsyłany bez dokonania naprawy.
W trosce o naszych klientów – aby zapewnić ciągły dostęp do oryginalnych
części, także po okresie gwarancyjnym - dołączamy do rozprowadzanych przez nas wędek i
kołowrotków karty gwarancyjne. Tylko one wraz z załączonym dowodem zakupu są podstawą
do bezpłatnej naprawy w okresie gwarancyjnym. Wszelkie kserowane, przerabiane lub
wystawiane tzw. „karty zastępcze” nie będą przez nas honorowane. Jednocześnie, ze względu
na ograniczony dostęp do oryginalnych części zamiennych prosimy o przysyłanie do naprawy
pogwarancyjnej tylko sprzętu zakupionego poprzez nasz kanał dystrybucji.
Priorytetem firmy jest zadowolenie naszych klientów. Wobec powyższego,
dostarczenie do naprawy sprzętu w oryginalnym opakowaniu - z naszą etykietą -
i/lub kartą z zakończonym terminem ochrony gwarancyjnej jest dla nas informacją
iż sprzęt został zakupiony w naszej firmie i jest impulsem do wykonania zlecenia
w pierwszej kolejności w oparciu o najwyższe normy.
z poważaniem
serwis FPH EXPERT
Ja osobiście bym się teraz nad tym zastanowił.
witam spotkaliście się z sytuacją naprawy kołowrotka Spro zakupionego bez gwarancji firmy EXPERT (2013/11/26 22:29)![]()
wuran
Firma FPH Expert nie ma prawa odmówić naprawy sprzętu jeśli powołamy się na niezgodność towaru z umową. Prawda jest, że gwarancja może narzucać dodatkowe warunki wyłączające odpowiedzialność producenta ale korzystanie z "niezgodności towaru z umową" zobowiązuje producenta do wymiany sprzętu na zgodny z umowa i nie ma znaczenia kanał dystrybucji. Trzeba mieć dowód zakupu i to jest podstawa no i produkt musi być oryginalny. Do tego zawsze możemy wysłać towar do sprzedawcy i to on musi realizować wystawiona przez siebie gwarancję. (2013/11/27 09:21)![]()
arto
witam, kołowrotek będący na gwarancji wysłamy do sklepu w którym go kupiliśmy,sklep wysyła do serwisu.Co w sytuacji gdy kołowrotek jest po gwarancji i pochodzi z innego zródła dystrybucji niż EXPERT. Tak jak napisałeś EXPERT powinien odpłatnie serwisować Spro bezwzględu w jaki sposób dotarły do polski, oby były orginalne no i dowód zakupu ale mają to gdzieś.Sa sklepy wędkarskie w których sprzedaje się Spro nie pochodzące od EXPERT i mają 24 miesiące gwarancji ciekaw jestem jak z serwisowaniem ? (2013/11/27 20:37)![]()
szymbor
rozmiar 720 jakim jest odpowiednikiem wielkości (chodzi czy to jest 1000, 2000,2500), bo przymierzam się do zakupu ale nie miałem z tymi młynkami do czynienia a interesuje mnie wielkość w przedziale 1000-2000 .... z góry dzięki za odpowiedź (2015/01/31 16:17)![]()
ryukon1975
720
7 - ilość łożysk
20 = 2000
(2015/01/31 16:24)![]()
szymbor
Dzieki za szybka odpowiedź :) (2015/01/31 16:37)