Zaloguj się do konta

Potrawy z pstrąga-sprawdzone przepisy

utworzono: 2017/03/29 07:47
bilbao

Szukam jakiegoś dobrego, ale nieskomplikowanego przepisu na pstrąga. Jedziemy ze znajomyn na weekend na pstrągi właśnie - więc trochę pewnie tego będzie :) [2017-03-29 07:47]

Jakub Woś

Nie na ten portal wszedłeś jeśli szukasz przepisów kulinarnych. Polecam gotujmy.pl [2017-03-29 08:44]

rudy120

Oj sporo tego w sieci jest. Jak sobie wpiszesz pstrąg przepisy to Ci wyskoczy tego bardzo dużo. Najlepszy jest moim zdaniem tradycyjny pstrąg pieczony Nigdy nie smazę ponieawż ryba jest bardzo tłusta a sam jestem na diecie i po prostu takie zupełnie mi nie smakują :P



[2017-03-29 10:11]

zbynio5o

Panie Woś,dlaczego odsyłasz kolegów na inne portale ? Tutaj również jest dział z przepisami kulinarnymi(pstrąg). Nie bądż łoś panie Woś :)) [2017-03-29 11:38]

KamilG

Pstrąg sam w sobie ma dobry smak, nie trzeba przy nim wile pracy. Polecam naiprostszy z przepisów - rybę delikatnie doprawioną carnym pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny zawijasz w folię aluminiową i pieczesz w piekarniku, bądz na grilu. Podajesz z czym tylko masz ochotę, ale pamiętaj, że rybka lubi pływać... [2017-03-29 12:24]

pawelz

A spytal ktos o jakiego pstraga i gdzie zlowionego chodzi ?
Teczak zlowiony w burdelu jest wg mnie niezjadliwy. Ze 2 razy probowalem i nigdy wiecej.
Teczak zlowiony na dzikiej wodzie badz taki ktory plywa na komercji ale od jakiegos czasu jest na naturalnym zarciu jest OK. Mozna przyzadzac na rozne sposoby (nie podam ich bo sam ryb nie jadam).
Potok - tego powinno sie zakazac zabierania. Jak ktos jedzie na pstragi z zalozonym z gory planem kulinarnym, nie powinien wogole sie do tego przyznawac. Prawdziwi pstragaze wiedza o co chodzi. [2017-03-29 14:23]

kaban

Ostatnie zdanie powyżej to również moje podejście do dzikich potoków. [2017-03-29 16:05]

Jakub Woś

Ostatnie zdanie powyżej to również moje podejście do dzikich potoków.

Przedostatnie też :)
Jak ktoś pisze takie zdanie na portalu wedkarskim "Jedziemy ze znajomyn na weekend na pstrągi właśnie - więc trochę pewnie tego będzie :)" Czyli chwali się tym, że jeździ po ryby a nie na ryby to według mnie szuka tu tylko zadmy i jest zwykłym trollem. Zresztą wystarczy wejść na profil autora by zauważyć ze zakładane prze niego tematy niewiele mają wspólnego z wędkarstwem. [2017-03-30 07:44]

bilbao

Nie na ten portal wszedłeś jeśli szukasz przepisów kulinarnych. Polecam gotujmy.pl
A jakiś konkretny przepis?
Pstrąg pieczony z kolorowym pieprzem podany z pieczonymi batatami [2017-03-30 08:16]

tommy4

Bilbao Malik -piszesz:
Szukam jakiegoś dobrego, ale nieskomplikowanego przepisu na pstrąga.
 I za chwilę taki najprostszy przepis podajesz :)
Pstrąg pieczony z kolorowym pieprzem podany z pieczonymi batatami .

  [2017-03-30 10:08]

grisza-78

Szukam jakiegoś dobrego, ale nieskomplikowanego przepisu na pstrąga. Jedziemy ze znajomyn na weekend na pstrągi właśnie - więc trochę pewnie tego będzie :)

Obyś nie złowił ani jednego pstrąga . [2017-03-30 23:01]

grisza-78

Nie lepiej kupić tęczaka z hodowli i go zjeść? One i tak się nie rozmnażają w naszych wodach. [2017-03-30 23:05]

grisza-78

Pstrąg sam w sobie ma dobry smak, nie trzeba przy nim wile pracy. Polecam naiprostszy z przepisów - rybę delikatnie doprawioną carnym pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny zawijasz w folię aluminiową i pieczesz w piekarniku, bądz na grilu. Podajesz z czym tylko masz ochotę, ale pamiętaj, że rybka lubi pływać...
Ja też czasem zjem rybę kupioną w sklepie, ale nie wyobrażam sobie nie dodania soli. Jak może smakować jakiekolwiek mięso z cytryną i pieprzem?
  [2017-03-30 23:07]

grisza-78

A spytal ktos o jakiego pstraga i gdzie zlowionego chodzi ?
Teczak zlowiony w burdelu jest wg mnie niezjadliwy. Ze 2 razy probowalem i nigdy wiecej.
Teczak zlowiony na dzikiej wodzie badz taki ktory plywa na komercji ale od jakiegos czasu jest na naturalnym zarciu jest OK. Mozna przyzadzac na rozne sposoby (nie podam ich bo sam ryb nie jadam).
Potok - tego powinno sie zakazac zabierania. Jak ktos jedzie na pstragi z zalozonym z gory planem kulinarnym, nie powinien wogole sie do tego przyznawac. Prawdziwi pstragaze wiedza o co chodzi.
Święte słowa Paweł.  Autor wątku trafił mi w "miękkie", bo mam trochę inne spostrzeżenia n/t potokowców. W przypadku tych ryb nie widzę dla siebie innej opcji, jak C&R.
  [2017-03-30 23:10]

KamilG

grisza-78 - A wyobrażasz sobie, że w kuchni można w ogóle nie używac soli? To jest kwestia wielotniego przezwyczajenia organizmu, szczególnie jeżeli chodzi o ziemniaki i mięso. Tak na marginesie sól i biały cukier to dwie napopularniejsze substancje, które ludzie spożywają przekraczając dopuszczalne normy o minimum kilkaset procent, odpowiedzialne za wiele chorób, z otyłością i chorobami układu krążenia na czele. Ja generalnie staram się rozsądnie wybierać żywność (jesteś tym co jesz). W domu zamiast cukru jest ksylitol brzozowy a zamiast soli mieszanki ziołowe, cała rodzina sobie chwali takie rozwiązanie. Ile ludzi tyle upodobań, smacznego! [2017-03-31 08:17]

grisza-78

Ja nie neguję nieużywania soli, tylko ze zdziwieniem na to patrzę. Tak, jak napisałeś, to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Dla mnie cukier może nie istnieć, ale bez soli chyba bym nie wyrobił. [2017-03-31 21:56]

ryukon1975

Niestety ale dziś nie da się tego substytutu mięsa które urosło w dwa tygodnie zjeść bez przypraw. Dawniej wystarczyła sól, pieprz, czosnek i cebula. Dziś wchodząc do sklepu całe działy z przyprawami które maja zabić smak tego co jemy żeby to zjeść. :) Rosołu z kury nie zrobisz jak nie dodasz kostki rosołowej bo ta biała breja która się oddziela z mięsa nawet tłuszczu nie przypomina. [2017-04-01 16:32]

pakul1206

Rosół z kury? Jak można delektować się wywarem ze zwłok zwierzęcia? :) [2017-04-01 22:57]

ryukon1975

Poza tym co nie urosło i nie żyło zawsze jest do wyboru powietrze plus sklepowa chemia.Za godzinę świniobicie kolejne po wczorajszym przyjdź i popatrz co czynisz rękami innych .:) Tu już niema złów i wypuść, jeść należy.:) [2017-04-02 07:12]

kaban

Pomijając główny wątek to dobry rosół potrzebuje trochę drobiu (najlepiej i kurka i indyk) i kawałek wołowinki z kością oraz oczywiście jarzynki dla dobrego wywaru . I powiem szczerze, że delektuję się tzw. zwłokami owych zwierząt. [2017-04-02 18:40]

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies



Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez wedkuje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Hoblo Sp z o.o.,Warszawa 02-761, ul. Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Ustawienia