Potrawy z pstrąga-sprawdzone przepisy

/ 19 odpowiedzi
Szukam jakiegoś dobrego, ale nieskomplikowanego przepisu na pstrąga. Jedziemy ze znajomyn na weekend na pstrągi właśnie - więc trochę pewnie tego będzie :)
Jakub Woś


Nie na ten portal wszedłeś jeśli szukasz przepisów kulinarnych. Polecam gotujmy.pl (2017/03/29 08:44)

rudy120


Oj sporo tego w sieci jest. Jak sobie wpiszesz pstrąg przepisy to Ci wyskoczy tego bardzo dużo. Najlepszy jest moim zdaniem tradycyjny pstrąg pieczony Nigdy nie smazę ponieawż ryba jest bardzo tłusta a sam jestem na diecie i po prostu takie zupełnie mi nie smakują :P

(2017/03/29 10:11)

zbynio5o


Panie Woś,dlaczego odsyłasz kolegów na inne portale ? Tutaj również jest dział z przepisami kulinarnymi(pstrąg). Nie bądż łoś panie Woś :)) (2017/03/29 11:38)

KamilG


Pstrąg sam w sobie ma dobry smak, nie trzeba przy nim wile pracy. Polecam naiprostszy z przepisów - rybę delikatnie doprawioną carnym pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny zawijasz w folię aluminiową i pieczesz w piekarniku, bądz na grilu. Podajesz z czym tylko masz ochotę, ale pamiętaj, że rybka lubi pływać... (2017/03/29 12:24)

pawelz


A spytal ktos o jakiego pstraga i gdzie zlowionego chodzi ?
Teczak zlowiony w burdelu jest wg mnie niezjadliwy. Ze 2 razy probowalem i nigdy wiecej.
Teczak zlowiony na dzikiej wodzie badz taki ktory plywa na komercji ale od jakiegos czasu jest na naturalnym zarciu jest OK. Mozna przyzadzac na rozne sposoby (nie podam ich bo sam ryb nie jadam).
Potok - tego powinno sie zakazac zabierania. Jak ktos jedzie na pstragi z zalozonym z gory planem kulinarnym, nie powinien wogole sie do tego przyznawac. Prawdziwi pstragaze wiedza o co chodzi. (2017/03/29 14:23)

kaban


Ostatnie zdanie powyżej to również moje podejście do dzikich potoków. (2017/03/29 16:05)

Jakub Woś


Ostatnie zdanie powyżej to również moje podejście do dzikich potoków.

Przedostatnie też :)
Jak ktoś pisze takie zdanie na portalu wedkarskim "Jedziemy ze znajomyn na weekend na pstrągi właśnie - więc trochę pewnie tego będzie :)" Czyli chwali się tym, że jeździ po ryby a nie na ryby to według mnie szuka tu tylko zadmy i jest zwykłym trollem. Zresztą wystarczy wejść na profil autora by zauważyć ze zakładane prze niego tematy niewiele mają wspólnego z wędkarstwem. (2017/03/30 07:44)

bilbao


Nie na ten portal wszedłeś jeśli szukasz przepisów kulinarnych. Polecam gotujmy.pl
A jakiś konkretny przepis?
Pstrąg pieczony z kolorowym pieprzem podany z pieczonymi batatami (2017/03/30 08:16)

tommy4


Bilbao Malik -piszesz:
Szukam jakiegoś dobrego, ale nieskomplikowanego przepisu na pstrąga.
 I za chwilę taki najprostszy przepis podajesz :)
Pstrąg pieczony z kolorowym pieprzem podany z pieczonymi batatami .

  (2017/03/30 10:08)

grisza-78


Szukam jakiegoś dobrego, ale nieskomplikowanego przepisu na pstrąga. Jedziemy ze znajomyn na weekend na pstrągi właśnie - więc trochę pewnie tego będzie :)

Obyś nie złowił ani jednego pstrąga . (2017/03/30 23:01)

grisza-78


Nie lepiej kupić tęczaka z hodowli i go zjeść? One i tak się nie rozmnażają w naszych wodach. (2017/03/30 23:05)

grisza-78


Pstrąg sam w sobie ma dobry smak, nie trzeba przy nim wile pracy. Polecam naiprostszy z przepisów - rybę delikatnie doprawioną carnym pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny zawijasz w folię aluminiową i pieczesz w piekarniku, bądz na grilu. Podajesz z czym tylko masz ochotę, ale pamiętaj, że rybka lubi pływać...
Ja też czasem zjem rybę kupioną w sklepie, ale nie wyobrażam sobie nie dodania soli. Jak może smakować jakiekolwiek mięso z cytryną i pieprzem?
  (2017/03/30 23:07)

grisza-78


A spytal ktos o jakiego pstraga i gdzie zlowionego chodzi ?
Teczak zlowiony w burdelu jest wg mnie niezjadliwy. Ze 2 razy probowalem i nigdy wiecej.
Teczak zlowiony na dzikiej wodzie badz taki ktory plywa na komercji ale od jakiegos czasu jest na naturalnym zarciu jest OK. Mozna przyzadzac na rozne sposoby (nie podam ich bo sam ryb nie jadam).
Potok - tego powinno sie zakazac zabierania. Jak ktos jedzie na pstragi z zalozonym z gory planem kulinarnym, nie powinien wogole sie do tego przyznawac. Prawdziwi pstragaze wiedza o co chodzi.
Święte słowa Paweł.  Autor wątku trafił mi w "miękkie", bo mam trochę inne spostrzeżenia n/t potokowców. W przypadku tych ryb nie widzę dla siebie innej opcji, jak C&R.
  (2017/03/30 23:10)

KamilG


grisza-78 - A wyobrażasz sobie, że w kuchni można w ogóle nie używac soli? To jest kwestia wielotniego przezwyczajenia organizmu, szczególnie jeżeli chodzi o ziemniaki i mięso. Tak na marginesie sól i biały cukier to dwie napopularniejsze substancje, które ludzie spożywają przekraczając dopuszczalne normy o minimum kilkaset procent, odpowiedzialne za wiele chorób, z otyłością i chorobami układu krążenia na czele. Ja generalnie staram się rozsądnie wybierać żywność (jesteś tym co jesz). W domu zamiast cukru jest ksylitol brzozowy a zamiast soli mieszanki ziołowe, cała rodzina sobie chwali takie rozwiązanie. Ile ludzi tyle upodobań, smacznego! (2017/03/31 08:17)

grisza-78


Ja nie neguję nieużywania soli, tylko ze zdziwieniem na to patrzę. Tak, jak napisałeś, to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Dla mnie cukier może nie istnieć, ale bez soli chyba bym nie wyrobił. (2017/03/31 21:56)

ryukon1975


Niestety ale dziś nie da się tego substytutu mięsa które urosło w dwa tygodnie zjeść bez przypraw. Dawniej wystarczyła sól, pieprz, czosnek i cebula. Dziś wchodząc do sklepu całe działy z przyprawami które maja zabić smak tego co jemy żeby to zjeść. :) Rosołu z kury nie zrobisz jak nie dodasz kostki rosołowej bo ta biała breja która się oddziela z mięsa nawet tłuszczu nie przypomina. (2017/04/01 16:32)

pakul1206


Rosół z kury? Jak można delektować się wywarem ze zwłok zwierzęcia? :) (2017/04/01 22:57)

ryukon1975


Poza tym co nie urosło i nie żyło zawsze jest do wyboru powietrze plus sklepowa chemia.Za godzinę świniobicie kolejne po wczorajszym przyjdź i popatrz co czynisz rękami innych .:) Tu już niema złów i wypuść, jeść należy.:) (2017/04/02 07:12)

kaban


Pomijając główny wątek to dobry rosół potrzebuje trochę drobiu (najlepiej i kurka i indyk) i kawałek wołowinki z kością oraz oczywiście jarzynki dla dobrego wywaru . I powiem szczerze, że delektuję się tzw. zwłokami owych zwierząt. (2017/04/02 18:40)

Wedkuje.pl poleca

Aplikacja