mam problem gdyż mam piękne miejsce na ryby...Łowie ryby tam w sumie od 2 lat.Zerwałem tam potężnego suma...złapałem kilka linów płotek itp....jednak jest jeden problem.Gdyż jest to ujście jeziora do rzeki.głebokość do mułu wynosi około 1 metra może 1,5m....Zaś mułu to ciężko powiedzieć ale jest go pełno i taki że tak powiem jest strasznie rzadki.i gdy np chce założyc sprężynę to nie da rady gdyż wszystko idzie w muł.Albo np chce na spławik z gruntu zarzucić to też niemoge bo haczyk idzie w muł....Co mogę zrobić proszę o pomoc...Gdyż są tam piękne ryby i napewno nie jedna rekordowa sztuka ominęła mą przynętę z powodu mułu co mogę zrobić?Z góry dziękuje.
Z tym nie da się nic zrobić, mułu się nie pozbędziesz jedynym wyjściem jest zmiana zestawów na odpowiednie do tego lowiska poczytaj trochę na necie a znajdziesz.Widziałem jak nie którzy stosują pływającą przynęte która unosi się na dnem albo ustawiaj grunt na spławiku tak aby przynęta była nad dnem a nie na dnie.Poczytaj ,sprobuj swoich pomysłow morze pomorzePozdro. (2014/06/19 16:24)