Spodniobuty-jaka firma i materiał?

/ 6 odpowiedzi
Witam!
Chciałbym kupic sobie spodniobuty i proszę o rady jakiej firmy i z jakiego materiału kupić? Czytałem trochę o tym ale szczerze mówiąc jetem  kropce. chciałem zainwestować w neopreny ale z tego co czytałem to chyba nie są za wytrzymałe??
u?ytkownik6774

neopreny sa super ale trzeba sie z nimi obchodzic delikatnie bo to przeciez pianka - po wedkowaniu zostawiasz je w pozycji takiej jakbys mial je na sobie i napewno posluza - ja mam firmy cormoran i jestem zadowolony - pzdr (2010/07/08 22:50)

kaban

Ze względów czysto praktycznych(trudny charakter łowiska-zarośla,krzaki,skarpy,wystające korzenie)wybrałem spodniobuty gumowe firmy Ocean.Komfort łowienia w czasie upałów lub mrozu raczej znikomy ale wytrzymałość materiału jest dla mnie najważniejsza.Pozdrawiam. (2010/07/09 07:23)

2780plox

Zdanie takie samo jak Kaban.

Osobiście odradzam spodniobuty z czegoś co przypomina podgumowany materiał. Charakterystyczne w tych modelach jest to, że posiadają pasek.

Nie wiem czy ja takie trafiłem, ale miały tak niewygodne byty, że nawet brat ani syn również nie mogli ich używać.

Pozdrawiam.

(2010/07/09 07:55)

2780plox

Chodzi oczywiście o buty a nie byty. Literówka. (2010/07/09 07:57)

u?ytkownik19278

mam spodniobuty ale ich nie uzywam poniewaz sa niewygodne ;)
wole wodery sa o wiele wygodbiejsze i bardziej praktyczne;) (2010/07/09 10:43)

DeWu

Ja mam wodery też gumowe ale komfort buta jest super kupił je tata bo jest myśliwym i często po bagnach za kaczkami chodzą a gdy jest gorąco ubieram pod nie cienki bawełniany dres a w mróz coś grubszego i oczywiście wkładki filcowe grube wysokie i jak dla mnie jest ok. No a dlaczego wodery a "ogrodniczki" bo nie potrzebuję tak wysokiej ochrony ;) (2010/07/09 15:23)