Spławik w zimę
utworzono: 2023/11/20 20:10
Witajcie, mam pytanie. Jako iż zimą przez pogodę grunt odpada to czy opłaca się w grudniu, styczniu łowić na spławik na Wiśle ? Chodzi mi konkretnie o dopływ Wisły do jez. Goczałkowickiego od strony Zabrzega. [2023-11-20 20:10]
Witam .Dlaczego sądzisz że grunt odpada.Moim zdaniem na Wiśle nie ma reguły sam łowiłem na grunt ,spławik a także obserwowałem spinningistów którzy też mieli niezłe wyniki a sam na spina także wyjmowałem ryby.W zimie najlepszą metoda jest moim zdaniem mieszanie tych trzech metod.
Jedynie co cię wykluczy to zimno(wychłodzenie organizmu, deszcz ze śniegiem - przemoczenie, oraz zamarzające szczytówki. Pozytywy zimowego wędkowania spokój i cisza nawet na pigalakach. Dzikie miejsca - można po plecach dostać śrutem od myśliwych polujących na bażanty :D lepiej się nie kamuflować za bardzo żeby cię widzieli. Pozdr. [2023-11-22 09:10]
Witam.Szukam wędki Bolonki 800/8m.Czy miał ktoś do czynienia z tak długą bolonką i jak to się sprawuje na rzekach? Chodzi głównie o penetracje przydenną głębokich rynien rzecznych z b. dużą /dużą siłą uciągu. Co myślicie o Bolognese Mikado Ultraviolet II 800 - ewentualnie jakieś podobne typy? [2024-01-13 11:23]