Zaloguj się do konta

Spławik-do jakiej metody?

utworzono: 2014/10/29 22:01
codix

Witam! napisze ktoś coś o tym spławiku, do jakiej metody on pasuje i czy da się łowić nim na bata 7 m? [2014-10-29 22:01]

patryk-kociemba

witam,

nikt się nie pokusił więc postaram się pomóc.

Spławik wygląda trochę jak źle sklejony spławik, lub hybryda pomiędzy rzecznymi liściami a jeziorowymi łezkami. Ogólnie odpowiadając na twoje pytanie to tak, nie powinno być problemu z używaniem go do bata, tylko na zdjęciu nie widzę uszka do przeciągania żyłki, lecz to może wina zdjęcia. 

pozdrawiam

P.

[2014-10-30 13:08]

Haryyy5

mi to wygląda jak jakiś odpad produkcyjny.  Nie widać żadnego uszka, na rzeczny chyba za gruby, trudno też stwierdzić po zdjęciu. Może jakiś spławikowy ekspert się wypowie to rozwieje wątpliwości. Ja bym go nie używał bo jeśli wygląda tak jak mi się wydaje to będzie stawiał spory opór w porównaniu do normalnych konstrukcji.
[2014-10-30 13:55]

codix

uszko jest na dole korpusu, mi się wydaje, że to spławik do słabego nurtu na bata, przepływanki z przytrzymaniem. Wygrunotowany do połowy antenki, a przy przytrzymaniu lekko się wysówa korpus i nie opiera się aż tak w nurcie. Tak mi się wydaje po zastanowieniu :) w sobote sprawdze to napiszę dzieki za podpowiedzi :) [2014-10-30 15:40]

kon115

Witam z tego co widze jest to spławik do łowienia rzecznego tyczką lub bolonką. Podobne ma w swojej ofercie fiume [2014-10-30 16:45]