Zaloguj się do konta

Spinningiem na spławik.

utworzono: 2013/05/31 11:06

Witam.

Posiadam wędkę spinningową Exori X PROJECT 1, 3,90 m długości, 3 częściową,5-25 g CW.
Jest to wędka (podkreślam)- spinningowa na pstrąga oraz ewentualnie mniejszą  troć, ale ja mam kompletnego "fioła" na punkcie wędkarstwa spławikowego i budowania zestawów - dlatego wszystkie wędki jakie mam - fizycznie lub w zamyśle - przysposabiam do roli spławikówki. Jakieś 90% moich wędkarskich planów (napięty grafik) poświęcone jest połowom lina.
Jak sądzicie: skoro mam fisia na punkcie spławikówek - to czy ta wędka także nadaje się do tego, by zrobić z niej spławikówkę do delikatnego ( przypon 0,16 mm) łowienia linów, karasi, wzdręg itp? Oczywiście - chciałbym ją zabrać również nad rzeczkę - na płotki i krąpie. Mnie wydaje się, że to w miarę mocna wędka ,ale czekam na opinie - bo temu przecież służy forum.
Pozdrawiam.
[2013-05-31 11:06]

zygardz

Moim zdaniem to jest "match" czyli odległościówka a nie spin
[2013-05-31 11:34]

orbita9

Przy tej długości i gramaturze wyrzutu to na spławik jak najbardziej [2013-05-31 11:41]

To nie jest wędka typu "Match" - jest to spinning,ale jak już wspomniałem - dość mocny parabolik. Pójdę na ryby, to sprawdzę - tylko muszę jeszcze nasmarować rękojeść U-40 . Na razie pytam Was o zdanie.

[2013-05-31 11:52]

Nada się na spławik bo to jest wędka wykonana pod spławik [2013-05-31 12:04]

Bromar

Nada się na spławik bo to jest wędka wykonana pod spławik

Młody Kolego, nim się wypowiesz w jakimś temacie, to przynajmniej zasięgnij informacji choćby w sieci

http://ftp.exori.pl/index.php?products=product&prod_id=1435

Co do pytania zadanego przez Kolegę @karasek83, to myślę, że jako odległościówka powinna spisywać się dobrze .
[2013-05-31 13:00]

zbynio5o

To nie jest wędka typu "Match" - jest to spinning,ale jak już wspomniałem - dość mocny parabolik. Pójdę na ryby, to sprawdzę - tylko muszę jeszcze nasmarować rękojeść U-40 . Na razie pytam Was o zdanie.

Długość i CW jest okey.  Gdybym miał taką, też bym ją wypróbował pod spławik.Skoro spławik to Twoja metoda, wypróbuj ją i zdaj relacje. :)

[2013-05-31 14:32]

spinningista13

nie zda to ezaminu kup se spinning nie sa az takie grogie do 100zl kupisz juz fajne mikado [2013-05-31 15:52]

Artur z Ketrzyna

Witam.

Posiadam wędkę spinningową Exori X PROJECT 1, 3,90 m długości, 3 częściową,5-25 g CW.
Jest to wędka (podkreślam)- spinningowa na pstrąga oraz ewentualnie mniejszą  troć, ale ja mam kompletnego "fioła" na punkcie wędkarstwa spławikowego i budowania zestawów - dlatego wszystkie wędki jakie mam - fizycznie lub w zamyśle - przysposabiam do roli spławikówki. Jakieś 90% moich wędkarskich planów (napięty grafik) poświęcone jest połowom lina.
Jak sądzicie: skoro mam fisia na punkcie spławikówek - to czy ta wędka także nadaje się do tego, by zrobić z niej spławikówkę do delikatnego ( przypon 0,16 mm) łowienia linów, karasi, wzdręg itp? Oczywiście - chciałbym ją zabrać również nad rzeczkę - na płotki i krąpie. Mnie wydaje się, że to w miarę mocna wędka ,ale czekam na opinie - bo temu przecież służy forum.
Pozdrawiam.

Kiedyś nie było tak wielu rodzai wędzisk, i ludzie sobie radzili. Twój kijek ma odpowiedni cw, jak i spiningi charakteryzują się dynamiczną akcją co elegancko amortyzuje harce i odjazdy ryby. Tak więc czemu nie.

[2013-05-31 18:21]