Znalazłem w jednym ze sklepów internetowych wędziska spinningowe firmy Mistrall,serie Amundson,Shogun.Są to dość tanie wędziska,ale gdy się czyta opisy - komponenty Fuji,grafity HM 62, HM 80.Kusi mnie by kupić jeden z nich ,ale nigdy ich nie widziałem i nie miałem w ręku.Mam pytanie czy ktoś je ma,czy są solidnie wykonane,jak sprawują się nad wodą.Może jednak lepiej dołożyć kasy i kupić coś innego?
Kolega uzywa Mistrall Aqua, cena około 100 zł - jest początkującym wędkarzem.
Miałem przyjemność też łowic tym kijem. Jak za taką cene kijek naprawde pierwsza klasa.
Jak dla mnie lepszy np od Dragona z serii Mystery.
Ale jeśli masz około 200 zł możesz poszukac coś w sprawdzonym Dragonie z serii Millenium.
Ja i większośc moich kumpli łowimy tymi kijami i jak narazie wszyscy sa zadowoleni:)
(2011/03/10 18:52)Cóż nie ja ustalam porządek tego świata,są na nim mniej i bardziej zamożni a kwota 200 zł jest względna.Tak jak piszesz dla jednego grosze dla drugiego kosmos.Co do kołowrotka to mam ich nadmiar,nawet nie napisze ile,w tym 3 nieużywane nadające się do lekkiego spinningu.Więc chodzi mi tylko o kij,kupię żyłkę i mam zestaw.
(2011/03/10 19:53)