Spinning, kopyto czy obrotówka na wiosnę?

/ 15 odpowiedzi / 2 zdjęć
Witam serdecznie wszystkich mam problem wyborem kupna kopyta lub blachy obrotowe jakie sa najlepsze na szczupaka z góry wszyskim Dziękuje za pomoc
erykom

I jedno i drugie jest skuteczne.Nie ma najlepszej przynęty na szczupaka.Kup kilka obrotówek i kopyt i 1 maja nad wodę ! (2018/04/23 13:36)

barrakuda81

To jeszcze macie szczupaki? W mojej części kraju ten gatunek wyginął, przynajmniej w wersji wymiarowej:) Poważnie mówiąc trudno przewidzieć czy lepsza będzie guma na lekkiej główce czy błystka. Wiosną stawiałbym raczej na obrotówkę od nr 3 w górę ze wskazaniem na te większe. Piąteczka w wersji comet srebrna w czerwone pasy to był killer... (2018/04/23 18:06)

kopytko12

To jeszcze macie szczupaki? W mojej części kraju ten gatunek wyginął, przynajmniej w wersji wymiarowej:) Poważnie mówiąc trudno przewidzieć czy lepsza będzie guma na lekkiej główce czy błystka. Wiosną stawiałbym raczej na obrotówkę od nr 3 w górę ze wskazaniem na te większe. Piąteczka w wersji comet srebrna w czerwone pasy to był killer...
Witam .Potwierdzam na wiosne chyba lepsze obrotówki . W tym roku chodziłem za okonkiem i na małe obrotóweczki Gliwy wieszały się szczupaki.

(2018/04/23 18:13)

fastspining

polecam obrotowki jakies mniejsze , jak narazie sie sprawdza w mojej czesci woj Opolskie 😎 (2018/04/24 07:46)

kumka

A ja polecam ci złotą obrotówkę nr 3, wahadłówki Polsping np. Mors 2 i Alga 2. (2018/04/24 08:18)

kumka

a z gumek, to bierz klasykę... Relax lub SG Cannibal (2018/04/24 08:19)

kamil-dolat

Ja polecam serdecznie białe kopyta :) na moim terenie sprawdza sie doskonale. (2018/04/24 10:02)

Sith

Alga 2/3, Kalewa 2/3 firmy Polsping. (2018/04/25 06:19)

Jakub Woś

Gumy Strike Pro Piglet Shad mój nr 1 na szczupaki od zeszłego sezonu (2018/04/25 19:53)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

arasshater

Obrotówki nr 3 jak najbardziej, zawsze od nich zaczynam. Nie tylko szczupak, ale i większy okoń nie pogardzi dobrą błystką. U mnie sprawdzają się najlepiej te ze zwykłymi skrzydełkami lub w wersji long w czarnym matowym kolorze z zielonymi kropami (czasami druga strona skrzydełka srebrna) od Wirka. Jest oczywiście więcej wariacji tych błystek, a że nie są drogie, to można sobie zamówić ich konkretnie za jednym razem i mieć całkiem sensowny wybór: http://www.wirek.com.pl/products/spinners (2019/04/19 13:12)

ryukon1975

Dlaczego ograniczać się do jednej przynęty? Zmiana jednej na drugą trwa kilka sekund. (2019/04/19 17:06)

kaban

Co do szczuplych u mnie też kiepśniutko bo raz że ryba poniekąd łatwa do złowienia (tu jestem zdecydowanym przeciwnikiem żywca) po drugie wydry w ubożejącym stanie wody w "moich" niewielkich rzekach robią swoje. Brak naturalnego tarła i zarybień robi swoje.Co do przynęt wybrałbym różnorodność bo obrotówka, guma badź wahadełko w danym miejscu o danej porze zawsze się sprawdzi. (2020/05/01 08:24)