Są kije, które z razji cw zapewne by Cię interesowały ale ich koszt przewyższa Twój budżet. Sam sobie upatrzyłem Crazy Fish Nano Zero 0,2-1,5g ale to koszt około 1 tys i na razie czekam na deszcz gotówki ;)Jakubie, co się da złowić tą wierzbową witką? Bałbym się tym łowić ukleje, tym bardziej za "taki piniondz"... ;)))
https://www.stepanow-fishing.com/90-nano-zero/267-wedzisko-spinningowe-nano-zero-1-72m-0-2-1-5g-nsr582s-sxul.html
Są kije, które z razji cw zapewne by Cię interesowały ale ich koszt przewyższa Twój budżet. Sam sobie upatrzyłem Crazy Fish Nano Zero 0,2-1,5g ale to koszt około 1 tys i na razie czekam na deszcz gotówki ;)Jakubie, co się da złowić tą wierzbową witką? Bałbym się tym łowić ukleje, tym bardziej za "taki piniondz"Â... ;)))
https://www.stepanow-fishing.com/90-nano-zero/267-wedzisko-spinningowe-nano-zero-1-72m-0-2-1-5g-nsr582s-sxul.html
Â
Skoro potrzeba zejść jeszcze niżej, to proponuje przyjrzeć się Gunki Reinbo, seria ultra lekkich wędzisk, model UL: c.w 0.5-3.5g, długość 183cm przy wadze 78g lub "ciężej", model L: c.w 1-4g, długość 200cm, waga 82g. (2019/12/04 23:01)SG LRF posiadam w gramaturze 0.5-7g
mam maniakalną potrzebe zejść jeszcze niżej, może to przez wielkość ryb jakie zazwyczaj łowie :)
w każdym razie dziękuje za propozycje i pozdrawiam
(...) rozglądam się za kijem na przyszły rok i tak myślę czy ciężar wyrzutowy 600 g to nie za mało?Krzychu, co chcesz łowić takim drągiem???
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Zależy co masz na myśli pisząc udżwignie. Na takich kijach ryby nie podnosi się do góry. Wszystko podbierasz ręką albo podbierakem. W internetach są filmiki ludzi którzy łowią na ten kij pstrągi, więc klenia czy jazia powinien wyholować.Oczywiście nie wyjmowanie "balonem" tylko skuteczny hol, ale jeśli taki hol okazałego klenia ma trwać pół godziny, to też mi nie odpowiada, bo ryba będzie wyjmowana praktycznie już martwa... ;((