Witam jestem wędkarzem spinningowym od wielu lat.
Łowię najczęściej metodą spinningową .
Obecnie sprzęt na który najczęściej łowię to wędka shimano catana i KOŁOWROTEK DRAGON MAXIMA HS SPIN 1025i 025/200m
SHIMANOCATANA SUPER SENSITIVE BX 270 ML
Model: CATANA SUPER SENSITIVE BX 270 ML
Długość.: 2,70 m
Ciężar wyrzutu: 3-15 g
Zazwyczaj łowię spiningiem o lekkim wyrzucie do 30 g .
Obrotówki , których używam to nr 2 do 3 firmy Dragon, Jaxon, Konger lub Spinnex.
Obowiązkowo muszą posiadać czerwone lub czarne hologramy na skrzydełku lub być srebrne. Srebrnych używam do połowu szczupaków, na pozostałe łowię szczupaki,okonie i jazie, sporadycznie bolenia. Gdy ryby nie reagują na zwykłą zakładam obrotówkę o wydłużonym skrzydełku typu Long,co czasami daje dobre rezultaty.
Chodzi mi o spinning teleskopowy taki do 200zł
Dobry spinning na szczupaki oczywiście na obrotówki żeby się nadawał .
Nie wiem czy są takie myślę że są po co ?
Kupiłem motor i zamierzam motorem na ryby jeździć ale nie będzie jak włożyć spinningu myślałem o teleskopowym w siedzenie mogę włożyć lub kufer i spokój jest ,ale kiedyś za dawnych czasów te ruskie teleskopy co były to denerwowały nie bo rzucasz a tu przelotki każda w inną stronę lub jeszcze gorzej spadają z teleskopu myślę że teraz tak nie jest już ale to była tragedia .
Na pewno gorzej jest rzucać teleskopową od zwykłego spinningu ale jak nie będzie wyjścia to muszę kupić dobry teleskopowy spinning.
Więc proszę o poradę czy któryś spinning się nadaje teleskopowy .