Witam wszystkich.!!! Mam dylemat w wyborze spiningu a mianowicie pomiędzy dwoma wklejankami: 1.mikado luksus do 13g cw 2.konger vectron soul spin do 10g cw NOWOSC 2015 Proszę o opinię tych patykow pozytywne jak i negatywne miłe widziane😊😊😊 Pozdrawiam
A ja miałem ten patyk z Mikado i się go pozbyłem. Na mojej zaporówce jaką są Pilchowice się nie sprawdził ze względu na dużą głębokość był zbyt czuły. Na tym kiju to główka 6-7g plus gumka to maks ale jak tym trzepniesz to czekasz i czekasz aż doleci do dna. Zamieniłem na Inazumę Flash Perch do 20g i łowi mi się znacznie lepiej. Szczytówka nie wygina się jak dziadowski bicz. A teraz jeszcze kupiłem Millenim Perch 4-18 za namową kolegi z forum i zobaczymy jak się spisze podobno jest bardzo dobry. (2016/01/06 16:44)
Nie wiem jaki jest budżet ale od siebie mogę polecić Daiwe Megaforce 3-18g 260 cm. Jest to na prawdę fajna wędeczka na okonie z głębokiej wody. 2 lata temu kupiłem ją za 160 zł. (2016/01/09 19:11)
A łowi ktoś może tym kongresem czy to nie tylko dla mnie nowość.??
Może miałeś Konger virago twist-r 2,70 cw 1-10g - w moim odczuciu są identyczne i różnią się od siebie pianką a korkiem. Są czułe i przyłowu się nie boją / szczupły 60 /, ładnie pracuje, w miarę sztywny blank a nad wodą daje dużo przyjemności. (2016/01/11 22:49)
Mam lexusa i wprawdzie to była moja pierwsza wklejka nie mogę złego słowa o niej powiedzieć, i nie zgodzę się z SebekKry, ze jest za czuła pod cięższymi przynętami. Zdarzało mi się rzucać gumami z główko 10 gr i biedy nie było. oczywiście jak przeciążysz cw to komfortu łowienia nie ma ale główki 6-7 gr to standard na ten kijek. Poza tym jak sam szukałem wklejki zdecydowałem się na lexusa bo miał świetną opinie na forach i w sklepach wędkarskich. z większymi rybami tez daje rade wyholowałem fajnego esoxa 75 cm na ten kijek. (2016/01/19 16:33)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.