Spinning morski z plaży

/ 5 odpowiedzi
Witam.

Drodzy koledzy i koleżanki, chodzi dokładnie o spinning z plaży.
Czy ktoś próbował może?
Jaka jest szansa na złapanie rybki?
Tęczak? troć? łosoś? inne?
Chodzi o okolice od Łeby do Rozewia.
Dziekuje za wszelakie :P info.

Pozdrawiam.
Marabut

Witam. W morzu z plaży łowi sie wyłącznie trocie. Łososie i tęczaki mogą być tylko przyłowem i to bardzo, bardzo sporadycznym. Więcej info znajdziesz tu  http://www.fors.com.pl/forum-ogolne/229-trocie-w-morzu-mucha-i-spinning.html

(2009/12/30 06:38)

łysy wąż

ale ale, Piotrek - nie zapominaj, że mamy kolegę, który z plaży na spining łowi ... dorsze ;-) (2009/12/30 09:39)

u?ytkownik22572

Z plaży można łowić nie tylko trocie czy inne salmonidy, Dobrze bierze wiosną belona i część wędkarzy zakłąda śpiochy by powalczyć z tą szybką i silną rybą. W ostatnich latach belony potrafiły podchodzić od brzeg nawet w październiku. Czasem są łowione przypadkiem przy okazji łowienia fląder z gruntu. Ostatnio w sierpniu jedną złowiłem na krojonego śledzia.
Ponadto jeśli przy brzegu są kamienie z zielskiem lub pale, można na boczny trok połowić okoni. (2009/12/30 14:48)

barylaxp

Panowie, wlk dzieki, ale dokladnie chodzi mi o moj rodzimy odcinek plazy... tj zaznaczylem w pierwszym watku.

dzieki za wszelkie info. (2009/12/30 22:08)

kostekmar

Wiem o okolicach Karwii, Jastrzębiej Góry i oczywiście Rozewie. Dobre łowiska. (2009/12/31 22:16)