Spinning Jaxon Cantara 2,7m 5/25g.
utworzono: 2012/03/10 17:33
Co sądzicie o tym spinningu. http://www.ceneo.pl/13159327s [2012-03-10 17:33]
Posiadam,jest to mój pierwszy spinning i według mnie jak za tą cenę sprawuje się doskonale.Jest to bardziej wędzisko na okonia i mniejszego szczupaka niż na więszke okazy.Według mnie jak na nauka spinningu jest idealny.
[2012-03-10 18:47]
Witam !
Pamiętaj że Cantara to włókno szklane !!!
ja bym proponował inspiral lub Virtuoso .
[2012-03-12 10:59]
Oj pieniądze w błoto. Już zamiast tego proponował bym Konger Carbomaxx jakbyś chciał jakiś tańszy spinn. Z jaxonów używam inspiral i są dobre. Ale Cantara nie za bardzo. [2012-03-12 14:03]
Ale i tak mam gwarancje na tą wędke więc nie bede sie smucił jak pęknie;p [2012-03-13 06:36]
W tej cenie można było kupić węglowego Yorka EAGLE 10g/240 i bawić się z okoniem.. albo trochę dołożyć i wziąć Yorka Derby 12-32g /270. Skoro już kupiłeś, to na nic tu się zdadzą moje porady.
[2012-03-13 11:11]
Oj pieniądze w błoto. Już zamiast tego proponował bym Konger Carbomaxx jakbyś chciał jakiś tańszy spinn. Z jaxonów używam inspiral i są dobre. Ale Cantara nie za bardzo.
Cantara ma dobre feederki :) co do reszty to nie wiem bo nie używam. [2012-03-13 14:46]
Cześć koledzy po kiju. Co by wybraliście na szczupaka konger carbomaxx team spin 2,7m 10-30 g czy Mikado Desire Sandre spin 270 10-30g? proszę o pomoc. [2012-03-13 17:07]
Ale co wam niepasuje do tej wędki lepiej może wytestować a nie z opisu... [2012-03-13 19:13]
Dokładnie taką wędkę kupiłem ok trzech miesięcy temu i od tamtej pory dość intensywnie ją testuję na różnych wodach, w związku z czym zupełnie się nie zgadzam z większością tych opinii... OK idealna nie jest - moja ma krzywo wklejone przelotki, trochę trzeszczy rękojeść w okolicach mocowania kołowrotka a korka jest może ok 2mm grubości, pod spodem pianka. Tyle tylko, że za swoją zapłaciłem 40~45 zł - pokażcie mi wędkę za te pieniądze, która będzie wykonana lepiej, chętnie zobaczę a może nawet i kupię ;) Jeśli chodzi o pracę, to nie mam żadnych zastrzeżeń - łowię głównie na niewielki wahadłówki, obrotówki i cykady, rzadziej na woblery i jeszcze rzadziej na wszelkiego rodzaju gumy. Pracę przynęty czuć całkiem nieźle, choć im mniejsza waga i delikatniejsza jej charakterystyka, tym słabiej - no ale to wydaje się raczej oczywiste. W każdym razie wędka wydaje się dość sztywna także jak ktoś szuka wędki do paprochów to nie będzie ona dobrym wyborem (być może lepszy będzie model o mniejszej gramaturze - nie wiem, nie testowałem), jednakże z większością większych/cięższych/mocniej pracujących przynęt sprawdza się, moim zdaniem, bardzo dobrze. Jako przykład dolnej granicy niech będzie względnie łagodnie pracująca niewielka wahadłówka ok 3-4g. Górnej granicy póki co jeszcze nie testowałem ;) Podsumowując: może i nie jest to wędka idealna, ale za te pieniądze uważam, że jest to bardzo dobry wybór, szczególnie dla kogoś kto czerpie radość z łowienia, a nie z posiadania drogiego sprzętu ;)
[2012-06-04 23:47]
" Podsumowując: może i nie jest to wędka idealna, ale za te pieniądze uważam, że jest to bardzo dobry wybór, szczególnie dla kogoś kto czerpie radość z łowienia, a nie z posiadania drogiego sprzętu ;) "
Amen... [2012-06-11 07:22]
Witam jak na razie przez jeden sezon posiadam wymieniony w temacie spinning i jestem z niego zadowolony.
Posiadam również wędki karpiowe z ww serii i nie mam najmniejszych zarzutów.
Mam pytanie czy osoby tak mocno odradzające sprzęt posiadają go użytkują czy porostu piszą tak dla samego pisania?
[2012-11-24 22:12]
Witam jak na razie przez jeden sezon posiadam wymieniony w temacie spinning i jestem z niego zadowolony.jeśli mówisz o wspomnianym moim sprzęcie to miło. sprawdzałem go i był oki myślę że będę zadowolony w przyszłym sezonie:)
Posiadam również wędki karpiowe z ww serii i nie mam najmniejszych zarzutów.
Mam pytanie czy osoby tak mocno odradzające sprzęt posiadają go użytkują czy porostu piszą tak dla samego pisania?
[2012-11-25 19:50]
Wiem bo już kupiłem!! na miejscu zapłaciłem 5 0zł.
Ja zapłaciłem 55 zł [2012-11-28 10:22]
Ja mam spinning Cantare i spławik Cantare i dobrze się sprawują :PP [2012-11-28 10:23]
ja mam sporo sprzętu jaxona i twierdzę że nie jest on gorszy od innych a na pewno tańszy. mam ten model spina i jestem z niego zadowolony. dobrze leży w ręku dobrze przenosi pracę przynęty można dość daleko rzucić więc czego chcieć więcej. poza tym polska firma więc mam satysfakcję z wspierania rodzimego przemysłu. [2012-11-28 14:42]
odczepcie się od jaxona posiadam karpiówki tej serii teraz kupiłem spining 2.7m/10/40g i jest Git przez duże G. ale jak wszyscy je sobie kupimy to w przyszłym roku zapłacimy za nie dwa razy tyle więc jako psychofan jaxona odradzam zakup tego sprzętu pozdro [2012-12-18 11:21]
ja mam sporo sprzętu jaxona i twierdzę że nie jest on gorszy od innych a na pewno tańszy. mam ten model spina i jestem z niego zadowolony. dobrze leży w ręku dobrze przenosi pracę przynęty można dość daleko rzucić więc czego chcieć więcej. poza tym polska firma więc mam satysfakcję z wspierania rodzimego przemysłu.
O_O yyy
muszę przemyśleć to o czym teraz myślę ... :)))))
Pozdrawiam.
[2012-12-18 20:27]