Zaloguj się do konta

Spinning 4ME kleń, okoń szczupak

utworzono: 2012/07/25 10:33

Poszukuje spina bardziej uniwersalnego anizeli mam czyli Daiwa Sweepfire 2,40 10-40g. Kij jest troszke za sztywny na okonie i klenie. Chcialbym rowniez aby nie byl mu straszny szczupak. Lowiska to glownie rzeki takie jak Wislok, Warta i Pilica, czasami moze jakis zbiornik. Mam juz faworyta a mianowicie Cormoran Thunderstick 2,70 5-30g. Przynety glownie gumki od 3 do 15 max 20g i woblerki. Bardzo podoba mi sie ten kijaszek i mysle ze fajnie komponowal by sie z Red Arciem. Co sadzicie? A moze macie inne propozycje? Cena do 200 zl. Poszukuje rowniez kijka o dlugosci max 2,10 na rzeczke Grabie lub Stobnice tylko bardziej delikatnego, mysle ze 20g to max. Rybki to glownie klen, maly pstrag lub okon. Tu nie mam pomyslu, nie znam sie na tym czy to ma byc wklejanka czy tez nie. Cena taka sama do 200 zl. [2012-07-25 10:33]

wobler 1995

Mam daiwę exceler 270, 3-18g i jak dla mnie jest to kijek idealny w tym przedziale cenowym. Jest bardzo lekki, świetnie czuć na nim brania. W trakcie zacięcia wędka jest szybka, natomiast w trakcie holu przechodzi w średnio głębokie ugięcie. Świetnie się spisuje przy kleniach łowionych na małe woblery jak i przy szczupakach na średniej wielkości gumy. Jedyną wadą jest średniej jakości korek na rękojeści. [2012-07-25 10:55]

DelTor0

Mam daiwę exceler 270, 3-18g i jak dla mnie jest to kijek idealny w tym przedziale cenowym. Jest bardzo lekki, świetnie czuć na nim brania. W trakcie zacięcia wędka jest szybka, natomiast w trakcie holu przechodzi w średnio głębokie ugięcie. Świetnie się spisuje przy kleniach łowionych na małe woblery jak i przy szczupakach na średniej wielkości gumy. Jedyną wadą jest średniej jakości korek na rękojeści.

Mam Daiwe R'nesse 2-15g, dokladnie zachowuje sie jak Exceler, szybka, a w trakcie holu ladnie przechodzi w pol parabolik :) Super wedka, jak dla mnie :) 

Ma tez ta sama wade hehehe. Slaby korek na rekojeci (a niby klasy AAA)

[2012-07-25 11:18]

Jednak postanowilem zaszalec po przeczytaniu pewnej recenzji i zakupilem Savage Gear Parabellum 279cm 3-16g. Teraz tylko czekam na kuriera. A na mniejsza rzeczke ale to juz w next sezon rowniez Savage Gear ale model Bushwhacker 228cm 3-18g. [2012-07-26 01:23]