Koledzy zaczynam spinningować. Mam pytanie. Na jakie ryby kij o ciężarze wyrzutu 5-25g wystarczy? Czy złowie nim jakieś cięższe szczupaki, sandacze?
Koledzy zaczynam spinningować. Mam pytanie. Na jakie ryby kij o ciężarze wyrzutu 5-25g wystarczy? Czy złowie nim jakieś cięższe szczupaki, sandacze?
Kolega Waldi Fish dobrze prawi,ten kij na sandacza moze byc czasem za miekki,tzn zalezy to od skutecznosci twego zaciecia i szczescia...podobnie jest z wklejankami,nie kazda zatniesz np szczupaka bo szczytowka bedzie za miękka i za bardzo zamortyzuje twoje zaciecie co spowoduje ze kotwica nie wbije się w twardy pyszczek
(2010/09/24 21:27)
ja używam kija Dragona Millenium Heavy Duty Super Fast c.w. 5-25g; 2,70 m
jest to kij o akcji super fast i posiadający duży zapas mocy.
Ja mam kij z tej serii i też 5-25 c.w. ale Power Jig. Zapas mocy tego kija jest potężny
koledzy wędka ta będzie firmy Spro...
PS. dobre to... suhhar!
(2010/09/26 10:37)A ja napisze cos od siebie. Bo kazdy sie przesciga jaki to kij najlepszy itp. W zeszlym roku moj ojciec zlowil szczupaka 115cm i teraz CZYTAC UWAZNIE NA CO !!! przyneta - 5cm riperek mansa perlowy glowka 5 gram kij abu garcia SPRZED 20 lat ! kołowrotek polskiej produkcji sprzed 30 lat chyba relax sie nazywa. Zylka 018. I CO NIE DA SIE ? da sie wszystko zalezy od "szczescia" + umiejętności wedkarza.Tyle w temacie. Jak wedkarz dupa to i na sprzet za 3000 zl nie wyciagnie ryby ! Pozdrawiam.
Kupiłem własnie na dniach Kongera aviatora 270/5-20 gram i spokojnie można nim popchnąć przynęty 1 gramowe jak i te 10 gramowe . Nie jest to moze tak wygodne jak Kongerem cw 2-10 ktorego tez mam ale kilkanascie rybek juz nim wyciagnąłem i sie sprawdził.
Zamiennie to jest teraz chyba konger Arcus spin rózni sie chyba tylko kolorem omotek na przelotkach . Z tym ze to co mnie wq ..ia to jest plącząca się żyłka na przelotkach i chyba się przesiade na cos z przelotkami fuji.
(2013/07/30 23:35)