Spining firmy Fiume

/ 10 odpowiedzi
Witam wszystkich, mam zamiar kupić sobie nowy kijek do spiningowania i zastanawiam sie na kijem firmy FIUME, miał może ktoś z tymi kijkami do czynienia? Prosił bym o opinie czy warto zainwestować w ten sprzęcik. Z góry dziękuje za opinie pozdrawiam
Dajmen

Witam Polecam Firme.Posiadam juz 3 sezon kijaszek Fiume Arsenal i  chwale.Wytargał parę ładnych rybek.:) (2013/12/05 21:03)

ciastek83

A mógł byś kolego jeszcze napisać jakiej gramatury i jakiej długości :) (2013/12/05 21:19)

ciastek83

Juz nikt wiecej nie urzywa tych kijkow? :) (2013/12/08 13:06)

Grzesiek75

Dużo osób zapewne używa spinningów tej firmy , ale jak kolego tak dziwnie zadajesz sformuowane pytanie to nie dziw się że nikomu nie chce się pisać. Firma fiume oferuje spinnigi w różnych długościach, o różnej akcji a także gramaturze wyrzutu, nie wiem czy coś z tego zrozumiałeś mam nadzieję że tak. (2013/12/08 13:16)

ciastek83

Kolego Grzesiek75, nie są to kijki które kupisz w każdym sklepie wędkarskim, ja dopiero niedawno się dowiedziałem o takiej firmie, więc uważam że pytanie nie jest dziwne, jestem po prostu ciekaw czy warto zainwestować w kij tej firmy, i proszę kolegę następnym razem jeżeli nic nie wnosi do rozmowy najlepiej niech zachowa to dla siebie. (2013/12/08 18:36)

Grzesiek75

Są to dobre patyki, warto zainwestować w zakup.

(2013/12/08 19:26)

u?ytkownik168824

Witam wszystkich, mam zamiar kupić sobie nowy kijek do spiningowania i zastanawiam sie na kijem firmy FIUME, miał może ktoś z tymi kijkami do czynienia? Prosił bym o opinie czy warto zainwestować w ten sprzęcik. Z góry dziękuje za opinie pozdrawiam

Witaj.Miałem okazje łowić jeden dzień kijkiem Fiume Guardian 2,7 do 30 gram,ponieważ kolega taki posiada.Moje odczucia:moim zdaniem jest kluchowaty,mięsisty wcale nie nadający się do opadu ale to tylko moje zdanie,aczkolwiek ten kolega łowi nim z opadu i jemu pasuje.Każdy ma inne upodobania co do wędek,ich akcji,wagi i wyważenia.

(2013/12/08 19:28)

u?ytkownik168824

Zapomniałem dodać: Kumpel go kupił na stronie internetowej Fiume,ponieważ ciężko je dostać,zaś jeśli chodzi o wykonanie i jakość użytych materiałów to za tą cene jest spoko. (2013/12/08 19:31)

ciastek83

Witam kolegów ponownie, no i zakupiłem kijka tej że właśnie firmy a dokładniej Fiume Arsenal dł 2,40 C.W 10-30 gr, kijek leży ładnie w dłoni jest dość sztywny o akcji szczytowej, wykonanie jak na kijek za 170 zł bardzo przyzwoite, w piątek po świętach wezmę go nad wodę i napisze coś więcej. Do kijka dokupiłem kręciołka ABU GARCIA CARDINAL C203i FD. Jak wyżej już napisałem po świętach napisze jak sprawdza się w praktyce. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za wpisy Wesołych Świąt (2013/12/17 21:49)

ciastek83

Witam ponownie, dzisiaj miałem okazje wyskoczyć nad odrę przetestować wyżej wymieniony kijek, wędzisko szybkie o akcji szczytowej, fajnie czuć na nim co dzieje się na końcu linki,nie wiem jak się zachowuje przy większej rybce, dzisiaj zahaczył się jedynie 30-sto centymetrowy szczupaczek, zawsze coś :) Musze przyznać że jest to kijek dobrej jakości w fajnej cenie, po nowym roku muszę zakupić kijek boleniowy i myślę że też będzie to kijek firmy Fiume. Pozdrawiam i jeszcze raz życzę Wesołych Świąt. (2013/12/21 20:57)