Spin jako picker
utworzono: 2013/07/05 19:44
witam , miałem kupić MISTRALL X-TREME 2,70m 10-30g i używać go bardziej do pikera ale tez nieraz na spin, jednak gdy zauważyłem fajna promocje Cormorana(nizej). Waham się i spytam czy on się nada na pikera ? Trochę krotki , 2.15 i czy da rade rzucić tym na pikera koszykiem 5, 10 ,max 20 g?
Wędka Cormoran I-Cor Four Lure & Spin 10-38 g + wobler gratis |
U nas są ludzie którzy takimi wędkami rzucają koszykami nawet 80 gram.Dasz rade łowić ale nie lepiej wydać troche więcej kasy i kupić pickera i spininga ? [2013-07-05 21:20]
Pytanie z cyklu, czy tym ferrari moge jedzic w terenie, albo czy ten samolot bedzie plywal...
Piker ma szczytowki sygnalizacyjne, czy nie ma? A ten spin ma czy nie ma?
Jak chcesz uzywac tego spina jako typowej gruntowki to bardzo prosze, da sie, ale po co sie meczyc patykiem 2.15m.
Każdy łowi na to na co go stać ...Sam łowiłem ostatnio spiningiem i pikerem i na wodach stojących zakładam prosty sygnalizator za 5zł i wtedy dam np : Drgająca szczytówka nie jest potrzebna . Jeśli będziesz łowił na małych akwenach to wędka 2,1m starczy . Swoim spinem cw- 15-40g rzucałem koszyczkami 20g i nic się nie stało to raczej dasz rade. Połamania
[2013-07-06 10:26]