Mówię o takim czymś:
http://www.gme.cz/img/cache/800x600/r10/769/pelety-tandem-baits-soft-hooker-pellet-prumer-10mm-krill-atlanticky-250g-obrazek-1.jpg
Ten plet jest za mały żeby założyć go na włos :)
(2014/03/05 22:46)Kopiłem raz pelet haczykowy i za każdym razem jak zakładałem go na hak to pękał... Nie polecam tej przynęty...
Kopiłem raz pelet haczykowy i za każdym razem jak zakładałem go na hak to pękał... Nie polecam tej przynęty...
wszystko da sie załozyc na włos:) a jako ciekawostke powiem ci ze małe ziarna np konopi mozna skleic kropelka lub super glue,ja tak czesto kleje kukurydze,potem ja dipuje i zakładam na włos
tak przy okazji...
Okreslenie "Hook pellet" ( pellet haczykowy ) nie oznacza w żadnym wypadku, że ten pellet winien być zakładany bezpośrednio na hak ( poprzez kolanko ), tylko, ze jego podstawowe zastosowanie to przynęta ( anie zaneta ).
Oznacza to przede wszystkmi, otwór w pellecie oraz dłuższy czas rozpuszczania.
Oczywiście i inne czynniki, ale te sa najistotniejsze
tak przy okazji...
Okreslenie "Hook pellet" ( pellet haczykowy ) nie oznacza w żadnym wypadku, że ten pellet winien być zakładany bezpośrednio na hak ( poprzez kolanko ), tylko, ze jego podstawowe zastosowanie to przynęta ( anie zaneta ).
Oznacza to przede wszystkmi, otwór w pellecie oraz dłuższy czas rozpuszczania.
Oczywiście i inne czynniki, ale te sa najistotniejsze
W temacie padło pytanie o soft hooks pellet a nie o hooks pellet, robi to jednak różnicę.
Miętki pellet haczykowy ma strukturę żelkowatą i nadaję się na zakładanie bozpośrednio na haczyk, bez użycia włosa.