Skradziono sprzęt

/ 10 odpowiedzi
Witam
W nocy z piątku na sobote 25.01.2019 w Rudnej(dolnośląskie)z piwnicy w bloku na ul Leśnej został skradziony sprzęt wędkarski :

Wędki-
2xDaiwa Black Widow 3.60 dwa składy
2xDaiwa Windcast 3.90 fedder
2xMikado DaVinci Match 4.20
Spiningi- Team Dragon Long Range 2.75
Team dragon Sensitive 2.45
Mikado Inazuma flash zander 2.40 35gr
Mikado inazuma flash zander 2.29 22gr
Kołowrotki-
2xShimano ultegra xtd z plecionkami orange (wszystko nowe)
2xSpro red arc 10400(stara wersja) z plecionkami fluo 2xRyobi zauber 4000 z plecionkami fluo
2xRyobi zauber cf 4000 z żyłkami
2xSpro passion match 740 z żyłkami
Team dragon fd920
Silnik Haswing osapian 55lbs
Echosonda Lowrance mark 5
Ładowarka (prostownik)do akumulatorów żelowych Schumacher
Skrzynka wędkarska duża z wyposażeniem
Torba (Good Fish)z przynętami(około 200 gum,woblerów)
Pokrowce na wedki :Dragon 3 komory,Ron Thompson-karpiowy,tuba Mikado
Torba na kołowrotki Mikado
2 halogeny akumulatorowe żółte
Duża torba podróżna Ron Thompson i wiele innych rzeczy nie związanych z wędkarstwem.

Jeśli by ktoś usłyszał bądź widział jakieś super oferty prosiłbym o jakąś wiadomość w pomocy odnalezienia skradzionych rzeczy.
Z góry dziękuje
Pozdr...
Mariusz nr. tel 579071246
z@mela

złodzieja tej kolekcji powinno się wyfiletować na żywca a całą rodzinę do 3 pokolenia poddać sterylizacji lub KŚ w celu eliminacji genu złodziejstwa (2019/01/30 22:17)

Kochanke

Kolego rzuć to też na grupy na Facebooku. Tam są giełdy i ludzie często sprzedają sprzęt. Im więcej ludzi tam udostępni tym większa szansa na odzyskanie choć części.

Współczuję utraty i życzę odzyskania własności,
Rafał (2019/01/31 00:03)

amstaf358

To jest własnie trzymanie sprzętu w piwnicach,garażach ,komórkach,możcie się obrazić ale tak trzymając sprzęt to tylko kwestia czasu aż Was lumpy skroją.....mam duży garaż ,komórkę na podwórzu tuż koło domu ale NIGDY nie zostawiam w nim wędek,pontonu i ...silnika elektrycznego, na noc zostają TYLKO akomulatory reszte ,tacham na pierwsze piętro...tłumaczenie że w domu nie ma miejsca,że żona się nie zgadza itp,nie trafia do mnie...zupełnie,bodaj na balkonie ale nie w piwnicy czy garażu,Ludzie trochę wyobrazni......i jeszcze jedno własciciele motorówek łódek,z silnikami spalinowymi zostawiają po sezonie te łodzie w różnego rodzaju marinach hangarach i td ,niby pilnowanych ale....ileż to razy złodzieje byli lepsi...pamiętajmy okazja czyni złodzieja,... (2019/01/31 07:51)

AdamJasinski72

Przyznam szczerze, żę trzymać tyle sprzętu w piwnicy to wielka odwaga. Ja mam zaledwie 3 wędki i 3 kołowrotki ale w piwnicy nie trzymam. Zwłaszcza po tym jak mi okradli piwnicę tylko z bezwartościowych dupereli ale jednak. Mam nadzieję, żę uda się odzyskać chociaż część sprzętu. (2019/02/18 14:50)

Jakub Woś

To jest własnie trzymanie sprzętu w piwnicach,garażach ,komórkach,możcie się obrazić ale tak trzymając sprzęt to tylko kwestia czasu aż Was lumpy skroją.....mam duży garaż ,komórkę na podwórzu tuż koło domu ale NIGDY nie zostawiam w nim wędek,pontonu i ...silnika elektrycznego, na noc zostają TYLKO akomulatory reszte ,tacham na pierwsze piętro...tłumaczenie że w domu nie ma miejsca,że żona się nie zgadza itp,nie trafia do mnie...zupełnie,bodaj na balkonie ale nie w piwnicy czy garażu,Ludzie trochę wyobrazni......i jeszcze jedno własciciele motorówek łódek,z silnikami spalinowymi zostawiają po sezonie te łodzie w różnego rodzaju marinach hangarach i td ,niby pilnowanych ale....ileż to razy złodzieje byli lepsi...pamiętajmy okazja czyni złodzieja,...
Nie jest problemem gdzie ludzie sprzęt trzymają ale to że inni kradną. W Kanadzie mógłby i nad wodą ten sprzęt zostawić i nikt by mu nie ruszył a tu złodziejstwo pełną gębą a jak kogoś okradną to jeszcze znajdzie się taki co winy w okradzionym szuka.
(2019/02/18 20:29)

amstaf358

To nie jest Kanada tylko Polska i skroją Cię jak chłopa w sądzie ,jesli będziesz trzymał sprzęt w piwnicy.......w Bieszczadach zostawiałem ponton na cały dzień przed kamperem wokół żywej duszy  i szliśmy w góry,tam nikt NIC nie ruszył,wędki stały całą noc zarzucone praktycznie bez dozoru.....u siebie gdzie mieszkam  tyle meneli i lumpów że nawet podpórki pod kija bym nie zostawił na brzegu........ (2019/02/19 06:21)

Jakub Woś

wędki stały całą noc zarzucone praktycznie bez dozoru.....

Uwielbiam takich wędkarzy. Dość że łamią regulamin to jeszcze zajmują miejscówki i znikają. (2019/02/19 07:12)

amstaf358

Nie zniknełem tylko byłem w kamper,ze 20 m dalej, (2019/02/19 09:49)

Julian

Ponieważ urodziłem się i mieszkam na Pradze - dzielnicy cudów ( gdzie gacie zapier......lą a spodni nie ściągną ) mogę uważać się za eksperta. Jedno co pewne. Po h.....u fest masz sąsiadów. Bo najlepszym zamkiem , zabezpieczeniem i alarmem jest sąsiad. Chyba że ,,sąsiad " pomógł ,,skroić " ten twój sprzęt. Bo Na pewno !!!! ktoś wiedział że ty tyle ,,dobra " w piwnicy trzymasz. Mogę Ci tylko wspólczuć. Wiem co to znaczy stracić ,,ukochaną wędkę czy kołowrotek " Ps. Kumpel żęcha poloneza nie żałował a swojego Cormorana i Abu Cardinala w bagażniku. (2019/02/19 19:53)

kolo-sobi

Śląsk... Mieszkam w małym małym mieście woj. Lubelskie i wiecie co? Nie zamykam drzwi do mieszkania, samochód otwarty i często sprzęt leży w bagażniku i nikogo nie swedza ręce. Dlaczego? Gdybym musiał codziennie martwić się o swoje, to bym się przeprowadził. Jestem prawie pewien, że nikt obcy tego nie zwedzil😁 (2019/02/21 12:15)

Sklep wedkuje.pl

Spro Passion