Sklepy internetowe vs stacjonarne
utworzono: 2012/02/22 07:21
Tak jak w temacie jak wolicie zakupywać sprzęt przez internet czy raczej w internetowych sklepach jeśli tak to podawajcie adresy tych sklepów.Ja osobiście wolę stacjonarne sklepy. [2012-02-22 07:21]
Zakup przez intenternet a zakup w sklepie internetowym ? ... Wybrał bym to drugie ;)
A tak na poważnie, wędki, kołowrotki kupuje stacjonarnie... wiadomo trzeba wziąć do ręki obadać, przyjrzeć się, tak samo jak muszę coś dokupić, ciężarki, zanęte... ot takie zakupy do 50 zł., to zawsze w sklepie stacjonarnym. Wieksze zakupy przez internet i raczej w tych większych (lepiej zaopatrzonych) sklepach, raz że ceny czesto są niższe to jeszcze jak z pizzą (nie musze wychodzić z domu)
[2012-02-22 00:48]Ja pierw przyglądam się w zwykłym sklepie wędkarskim a gdy coś mi pasuje zamawiam przez neta..
[2012-02-22 08:25]
Cóż nie zawsze mam czas chodzić po sklepach wędkarskich więc większe zakupy zazwyczaj przez internet. Poza tym wiele sklepów internetowych jest lepiej wyposażonych, a jak czegoś nie ma to zamówią a przesyłka i tak przyjdzie do domu a ja nie muszę szukać po różnych sklepach.
Drobne zakupy zawsze stacjonarnie.
[2012-02-22 09:45]
Tak jak w temacie jak wolicie zakupywać sprzęt przez internet czy raczej w internetowych sklepach jeśli tak to podawajcie adresy tych sklepów. Ja osobiście wolę stacjonarne sklepy.
w tym tygodniu kupiłem cykady i obrotowki tzw. recznie robione klepanki w Corona fisching jeszcze nie sprawdzilem ich ale podam przyklad obrotówka mepssa na toniowe szczupaki 92 zł tu taki sam recznie robiony 17. pozdrawiam [2012-02-22 10:33]
Internet daje możliwości jakich nie spełni chyba żaden sklep stacjonarny.
W tym miesiącu chcę jeszcze uzupełnić trochę przynęt spinningowych.
Nie wychodząc z domu znalazłem w dwóch sklepach wszystkie które chciałem,w jednym raczej niemożliwe.
Nawet pomimo że jeden z tych sklepów jest z 40 km od mojego domu nie pojadę tam.
Straciłbym sporo czasu i dojazd też kosztuje,przesyłka 5 zł.
W stacjonarnych sklepach to tak przy okazji czasem jak jestem w ich okolicy jakieś drobiazgi potrzebne na bieżąco kupię.
[2012-02-22 11:18]
Internet daje możliwości jakich nie spełni chyba żaden sklep stacjonarny.
W tym miesiącu chcę jeszcze uzupełnić trochę przynęt spinningowych.
Nie wychodząc z domu znalazłem w dwóch sklepach wszystkie które chciałem,w jednym raczej niemożliwe.
Nawet pomimo że jeden z tych sklepów jest z 40 km od mojego domu nie pojadę tam.
Straciłbym sporo czasu i dojazd też kosztuje,przesyłka 5 zł.
W stacjonarnych sklepach to tak przy okazji czasem jak jestem w ich okolicy jakieś drobiazgi potrzebne na bieżąco kupię.
[2012-02-22 11:18]
ja raz zrobiłem zakup w sklepie internetowym i sie zraziłem-towar przyszedł uszkodzony pożniej problem z odsyłaniem,z naprawa,wszystko sie przeciagało w czasie,dodatkowe koszty i od tej pory tylko sklepy stacjonarne [2012-02-22 11:18]
ja zawsze najpierw oglądam sprzęt w sklepie internetowym, szukam tego co potrzebuje. następnie prawdziwy sklep wędkarski , aby bliżej poznać się ze sprzętem, wziąć go do rąk, sprawdzić jak działa, ew porównać cenę ze sklepem z internetowym. I zazwyczaj kończy się zamówieniem w jednym z kilku sprawdzonych sklepów internetowych. Powyżej 200zł przesyłka zazwyczaj darmowa.
Nigdy nie miałem problemu, że sprzęt przyszedł uszkodzony. Zawsze wybieram przesyłkę kurierską , pobraniową. [2012-02-22 11:31]
Ja też nigdy nie miałem problemów z przesyłkami z sklepów internetowych.Kupowałem tam w sumie swoje najdroższe kije po kilkaset PLN za sztukę i dobre kołowrotki,wszystko zawsze było solidnie zapakowane.
Dodam że kupowałem przeważnie w większych sklepach które oprócz internetu prowadzą działalność stacjonarną i dbają o opinię.
[2012-02-22 13:29]
Ja kompletnie nie mam czasu na chodzenie po sklepie wędkarskim i szukanie. Teraz dla przykładu będę robił zakup zanęt i innych rzeczy typu kulki proteinowe dipy itp. Często wychodzi powyżej 50 kg i jak ktoś myśli, że będę to dźwigał to się grubo myli. Tym bardziej szukał w wielu sklepach! Sam fakt okoliczności gdzie w jednym sklepie nie mogę kupić wszystkich przynęt żywych mnie już denerwuje. Jadę już na rybki zadowolony, wchodzę do sklepu kupić białe robaki, rosówki i ochotkę a jednej rzeczy nie ma! No krew mnie zalewa, że jeszcze musze jechać do następnego sklepu żeby całkowicie być zaopatrzonym. Odpowiadając na twoje pytanie jednak wole Internet jeszcze z innych względów. Po pierwsze sklepy internetowe często mają niższą cenę z uwagi na fakt posadowionego lokalu, z którego ten towar wychodzi. Wiadomo, że czynsz w lokalu w centrum jakiegoś miasta jest dużo większy niż gdzieś na obrzeżach. Na czynsz trzeba zarobić wiec ceny są wyższe w sklepach bliżej centów miast. Po drugie w dobrych sklepach internetowych masz np. porównywarki. Dzięki nim możesz sobie porównać sam sprzęt a nie słuchać kogoś w sklepie, kto często nie ma o tym pojęcia bądź w jeszcze gorszym razie może być nadętym fanatykiem, który kocha tylko jedną firmę i będzie ci gadał, że reszta firm to dno. Oczywiście z wielki wyrzutem opowie o innej firmie, ale w taki sposób, że nie masz ochoty z nim rozmawiać. Kończąc ten jakże długi wpis powiem to, co w Internecie jest najlepsze. Możesz kupić rzeczy w ciszy i spokoju nawet o 3 nad ranem. Kiedy wszyscy śpią i nikt ci nie przeszkadza. Żona, psy, dzieci, praca to wszystko czasem sprawia, że pochopnie podejmujemy decyzje, która czasem bywa po prostu zła.
[2012-02-22 14:10]Nie twierdze,że jak ja mialem jeden taki przypadek to jest tak zawsze po prostu moj pierwszy zakup był nieudany i się zraziłem,może jak dokonam kolejnego to bedzie ok i uraza mnie minie [2012-02-22 21:51]
Ja kompletnie nie mam czasu na chodzenie po sklepie wędkarskim i szukanie. Teraz dla przykładu będę robił zakup zanęt i innych rzeczy typu kulki proteinowe dipy itp. Często wychodzi powyżej 50 kg i jak ktoś myśli, że będę to dźwigał to się grubo myli. Tym bardziej szukał w wielu sklepach! Sam fakt okoliczności gdzie w jednym sklepie nie mogę kupić wszystkich przynęt żywych mnie już denerwuje. Jadę już na rybki zadowolony, wchodzę do sklepu kupić białe robaki, rosówki i ochotkę a jednej rzeczy nie ma! No krew mnie zalewa, że jeszcze musze jechać do następnego sklepu żeby całkowicie być zaopatrzonym. Odpowiadając na twoje pytanie jednak wole Internet jeszcze z innych względów. Po pierwsze sklepy internetowe często mają niższą cenę z uwagi na fakt posadowionego lokalu, z którego ten towar wychodzi. Wiadomo, że czynsz w lokalu w centrum jakiegoś miasta jest dużo większy niż gdzieś na obrzeżach. Na czynsz trzeba zarobić wiec ceny są wyższe w sklepach bliżej centów miast. Po drugie w dobrych sklepach internetowych masz np. porównywarki. Dzięki nim możesz sobie porównać sam sprzęt a nie słuchać kogoś w sklepie, kto często nie ma o tym pojęcia bądź w jeszcze gorszym razie może być nadętym fanatykiem, który kocha tylko jedną firmę i będzie ci gadał, że reszta firm to dno. Oczywiście z wielki wyrzutem opowie o innej firmie, ale w taki sposób, że nie masz ochoty z nim rozmawiać. Kończąc ten jakże długi wpis powiem to, co w Internecie jest najlepsze. Możesz kupić rzeczy w ciszy i spokoju nawet o 3 nad ranem. Kiedy wszyscy śpią i nikt ci nie przeszkadza. Żona, psy, dzieci, praca to wszystko czasem sprawia, że pochopnie podejmujemy decyzje, która czasem bywa po prostu zła.
Popieram kolege !!!
U mnie sytuacja wyglada jeszcze gorzej,poniewaz 3 pseudo sklepy wedkarskie ktore sie znajduja w 50tys. miescie , ich zaopatrzenie, ceny,nowosci sprzetowe ktore sprowadza to w necie kupowalem lub widzialem w sklepie 3 miesiace temu,specializacja sprzetowa to Konger,Jaxon,Mistral,Okuma a brak Daiwy,Cormorana,Dragona itd. wolaja o pomste do nieba.
Dlatego ja zaopatruje sie przewaznie w wyselekcjonowanych odpowiednio, duzych ,dobrze zaopatrzonych i profesionalnie podchodzacych do tematu i klienta sklepach internetowych.
Nigdy nie mialem problemow z reklamacjami ,przesylkami wedek,kolowrotkow a uzywam tylko Daiwa i Cormoran bo takie nie wystepowaly, a mam tego z 12 samych zestawow i 80% kupione w necie.
Polecam powazne sklepy internetowe.
D
[2012-02-23 06:44]