Mam pytanie jakie polecacie sklepy wedkarskie. Ja teraz kupuje prawie wszystko topfish pl ale chyba prawie wszystko jak wysyłają to z nie swoich magazynów od kogoś innego itd ale za to w miarę git z jakością. Wiecie chciałbym żeby przesyłka nie trwała też z jeden dwa trzy tygodnie. (2022/07/04 12:05)
Ja powiem szczerze tak. Wiele lat współpracowałem i brałem towar od Rockworld. Jednak w pewnym momencie w temacie sygnalizatorów Nasha bardzo mnie zawiedli. Pomylili zamowienia. Poza tym często przed promocjami podnoszą ceny. Poszukalem sklepów mniejszych, ale z odpowiednim podejściem i znalazłem. Polecam Wam www.wielkaryba.pl Chociaz sklep jest młody są caly czas na rozwoju. Szczególnie miła obsługa a w promocjach, które organizują można upolować fajny sprzęt. Chociaż asortyment przynęt karpiowych na razie jest nieduży to cały czas dochodzą nowi producenci. Mają na przykład Massiva i RK Baits w dobrych cenach. Oprócz tego dużo Warmuza. Za to wystarczająco stoją pod kątem kołowrotków wedzisk i odzieży karpiowej. Często coś zamawiam i póki co nie pomylili przesyłek:) Podobno powstał niedawno... (2023/01/24 16:39)
Pomimo, że też uległem magii internetu i zakupy robię w sieci... a może raczej, że potrzebuję konkretnego produktu, często z wyzszej półki, którego i tak nikt nie sprowadzi na próbę... To jednak z sentymentem wracam chociażby po robaki i drobne akcesoria, do małego sklepiku, typowo wedkarskiego, prowadzonego od ponad 40 lat, gdzie można usłyszeć, że ktoś w okolicy złapał niedawno ładnego pstrąga, że na tej rzece właśnie ryba idzie na tarło wiec nie warto jechać i jej niepokoić i wiele innych opowieści. Takie sklepy mają dusze, nie jesteś w nich tylko numerem zamówienia i jednym z tysięcy klientów. Jest ich coraz mniej, ale je własnie polecam, aby skosztować czegoś innego. Mi dane było jeszcze kupować w takim importowane żyłki na metry. :) Zbawienie w czasach, gdy nie było gotowych przypomów konicznych. :) (2023/02/05 11:54)
Prowadzę usługi mobilne i chciałbym mieć możliwość przyjmowania płatności kartą, ale nie wiem, jaki terminal się do tego nada. Nie mam stacjonarnego punktu, więc musi to być coś, co działa w terenie. Jakieś propozycje? (2025/02/10 10:53)
Jak masz mobilną działalność, to najlepiej coś na Bluetooth albo GSM, żeby nie być zależnym od Wi-Fi. Są takie terminale, które łączą się z telefonem, więc możesz płatności obsługiwać wszędzie, gdzie masz zasięg. Co do kosztów, to różnie bywa, ale jeśli chcesz na początek przetestować, to warto sprawdzić Polska Bezgotówkowa, bo mają terminale na rok za darmo. Możesz zobaczyć szczegóły tutaj: https://polskabezgotowkowa.pl/. Jak się sprawdzi, to super, a jak nie, to po roku zdecydujesz, co dalej. W każdym razie teraz bez terminala to trochę ciężko, bo ludzie nie noszą gotówki jak kiedyś. (2025/02/10 12:48)